Funcţionar ANAF Dâmboviţa, trimis în judecată, acuzat fiind că a primit mită de la 62 de persoane

Dragoș Coman, funcționar superior, a fost reținut de procurori pentru luare de mită, în septembrie 2016.  Conform procurorilor acesta a primit sume de bani și alte foloase necuvenite de la mai multe persoane în scopul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea taxei de mediu pentru autovehicule, în așa fel încât proprietarii să înmatriculeze cât mai rapid autoturismele. Acum el este trimis în judecată, fiind control judiciar.

 

La data de 06 aprilie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată:

– sub control judiciar a inculpatului C.D.C., pentru săvârșirea   infracțiunilor de luare de mită;

–  în stare de libertate a inculpatului S.G. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (7 acte materiale);

– în stare de libertate a inculpatei A.O.A. pentru săvârșirea   infracțiunilor de dare de mită (3 acte materiale) și cumpărare de influență.

În fapt, în urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și în baza ordonanțelor de delegare, s-a reușit probarea activității infracționale a inculpatului C.D.C., angajat al administrației financiare din Dâmbovița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că, în perioada iulie – septembrie 2016, acesta a primit sume de până în 200 de lei sau alte foloase necuvenite de la un număr de 62  de persoane (cercetate în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită pentru urgentarea unui act ce intra în atribuțiile sale de serviciu, mai precis pentru eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule.

Totodată, este cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, constând în aceea că în schimbul unei sume de bani primită de la inculpata A.O.A. a lăsat să se creadă că are influență asupra unui coleg – funcționar cu scopul de a-l determina pe acesta să urgenteze eliberarea a două adeverințe în beneficiul inculpatei.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița în baza ordonanțelor de delegare, a fost probată și activitatea infracțională a inculpatului S.G., care în perioada iulie – septembrie 2016, i-a dat inculpatului C.D.C., în repetate rânduri (7 acte materiale), sume de bani cuprinse între 50 și 100 lei în scopul arătat mai sus.

Cu privire la inculpata A.O.A., s-a stabilit faptul că în perioada iulie – septembrie 2016 (3 acte materiale) i-a dat inculpatului C.D.C. sume de bani cuprinse între 50 și 100 lei în schimbul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule. De asemenea inculpata A.O.A. i-a dat acestuia suma de 50 lei pentru a-l determina să-și exercite influența asupra unui coleg funcționar cu scopul urgentării eliberării a două adeverințe.

Precizăm că, la data de 15.09.2016, au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în birourile utilizate de către inculpat și la domiciliul acestuia. La aceeași dată, inculpatul C.D.C. a fost reținut pentru 24 ore, iar ziua următoare a fost prezentat instanției competente cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior până la un total de 90 zile de arest preventiv și 90 de zile de arest la domiciliu, în prezent inculpatul aflându-se sub control judiciar.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro