EXCLUSIV: Târgovişteanul implicat în frauda de la APIA este fiul unei foste judecătoare

    Conform unei anchete internaţionale realizată de jurnalişti români şi bulgari pentru RISE Project, Radu Bogdan Iugulescu şi soţia sa Elena Nicoleta Iugulescu, originari din Târgoviște, sunt în centrul scandalului cu fonduri europene de la APIA, unde au descind, ieri, procurorii DNA. Cei doi locuiesc în Ilfov, la Voluntari, fiind percheziţionate, ieri, sediile APIA de la centru şi din Ilfov, precum şi sedii comerciale din Târgovişte.

VEZI INVESTIGAŢIA RISE PROJECT

       Bogdan Radu Iugulescu este fiul judecătoarei Mariana Iugulescu, fost vicepreşedinte al Judecătoriei Târgovişte şi fost preşedinte al secţiei civile de la Tribunalul Dâmboviţa şi văr primar al directorului CSM Târgovişte, Ciprian Iugulescu. Conform unei anchete Rise Project, soţii Radu şi Nicoleta Iugulescu deţin mai multe afaceri la Târgovişte printre care o grădiniţă. Conform OSIM, grădiniţa D…. din Târgovişte a fost înregistrată la oficiul de mărci de o anumită Nicoleta Iugulescu, firma având patru acţionari.

   Radu Bogdan Iugulescu este implicat în înșelarea APIA alături de a două clanuri interlope din Bulgaria, după ce Agenţia a încercat să cumpere ulei și făină pentru familiile sărace din România. Prejudiciul este de 26 de milioane de euro.  Radu Iugulescu este directorul a două offshore-uri din Insulele Virgine Britanice și Seychelles care sunt conectate, prin mai multe firme, adrese și tranzacții financiare chiar la proprietarii First Investment Bank, adică exact banca care refuză acum să înapoieze banii statului român. Banca  a garantat  pentru compania bulgară când aceasta s-a înscris la licitații. Făina şi uleiul pentru care UE a plătit prin APIA, nu au mai ajuns niciodată în România. Familia Iugulescu face afaceri în Bulgaria cu liderii unor notorii clanuri locale: “Asasinii” și “Universalii”, prin intermediul unui lanț de companii offshore. Liderul clanului “Universalii”,  Ivan Tanev, este căutat de Interpol după ce procurorii bulgari l-au acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Mai departe, contractele cu statul român au intrat sub autoritatea unei alte grupări criminale de la sud de Dunăre – “Asasinii”. Această grupare este condusă de o femeie, pe numele ei Mila Georgieva. Reporterii bulgari cu care RISE Project a colaborat la acest subiect au aflat că Georgieva și Tanev sunt în conflict în prezent, după ce ani la rândul au executat împreună diverse operațiuni criminale.

În acest caz procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, al directorului general APIA, BENU GHEORGHE DOREL, al directorului general adjunct al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, KEREKEȘ MELINDA KLARA şi a unui şef de serviciu. 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 4 ganduri despre “EXCLUSIV: Târgovişteanul implicat în frauda de la APIA este fiul unei foste judecătoare

 • 7 octombrie 2015 at 21:37
  Permalink

  Pe toti sa-i ridice,pentru ca acest grup este mult mai mare: Iugulescu-Boriga-Florin Popoescu si altii de seama lor din PSD,UNPR. Sunt o rusine,o pata neagra a acestui oras,scaldat in bezna saraciei,a hotiei. Jaful trebuie oprit,jaful trebuie pedepsit,insa DNA are directia si mersul sau.

  Reply
 • 7 octombrie 2015 at 8:12
  Permalink

  Daca tot s-a ajuns la clanul iugulescu, provenit dintr-un securist plantat dupa 89 la inspectoratul scolar, poate se ancheteaza si afacerile de la clubul sportiv, dela gradinita asa zis privata dar care primeste bani publici si alte muuuulte matrapazalucrui. prin multe locuri veti intalni numele iugulescu. nu uitati, iugulescu + boriga (fostul primar condamnat la 3 ani cu suspendare pentru coruptie) = love and money. Hai DNA, hai ca poti!

  Reply
 • 7 octombrie 2015 at 6:07
  Permalink

  🙂 părerea mea: desfiinţaţi judeţul Ilfov! 😉

  Reply
 • 6 octombrie 2015 at 20:22
  Permalink

  Poate reusiti sa aflati cu cine este cumnat BENU!

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro