DÂMBOVIŢA: În munte, capriciile lunii aprilie pun probleme turiştilor

Luni, 17 aprilie a.c., în urma unor solicitări telefonice, jandarmii din cadrul posturilor montane Peștera și Zănoaga au intervenit în Munții Bucegi, în sprijinul unor turişti care aveau nevoie de ajutor.

***

Cinci turiști din județul Teleorman se aflau în deplasare spre domiciliu, iar, la un momentdat în zona Dichiu de pe DJ 713A, autotutismul cu rulotă a derapat și nu și-au mai putut continua deplasarea spre destinație, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

În urma intervenției jandarmilor montani de la Postul Peștera, turiștii au fost sprijiniți să deblocheze autovehiculul cu rulotă, ulterior fiind direcționat spre DJ 714 Orzea-Moroeni.

Situația creată a condus la blocarea drumului principal pe care circulau turiști cu alte 20 de autoturisme, dintre care o parte au fost redirecționate pe DJ 714, deoarece nu erau echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.


                                                                          ***

Un turist în vârstă de 21 de ani, din județul Ilfov, căruia i s-a înrăutățit starea de sănătate din cauza unei alergii la produse lactate a solicitat ajutorul jandarmilor montani de la Postul Zănoaga.

Ajunși la fața locului, în zona Bolboci, jandarmii montani au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, după care l-au transportat în condiții de siguranță până în zona Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și condus la Spitalul Pucioasa pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

 

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca