DÂMBOVIŢA: Controale ISU în supermarket-uri! Siguranţa clienţilor, pusă în pericol

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească Sărbătorile de Iarnă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate întreprinderea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.

         Astfel, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” Dâmboviţa a derulat, în perioada 12 – 18 decembrie a.c.,  12 acţiuni de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria supermarket-uri.

         Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 7 sancțiuni contravenționale (2 avertismente și 5 amenzi), în cuantum de 8.500 lei. De asemenea, pe timpul acțiunilor au fost înlăturate în mod operativ peste 10 nereguli.

         Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/proprietarii spațiilor.     Printre aspectele urmărite pe durata controalelor menționăm:

  • verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție;
  • verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire;
  • asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor;
  • reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.

         De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.

         Pentru perioada următoare, I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

         Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul şi pentru cetăţean, iar obiectivele prioritare ale instituţiei noastre sunt orientate spre eficientizarea acţiunilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă. Prevenirea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro