Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei

Asociația cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei” și Pentas Super Omnia vor desfășura pînă la sfîrșitul lunii martie 2019 un proiect finanțat de Fondul pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

Prin acest proiect vom mobiliza comunitatea și autoritățile locale pentru protejarea și valorificarea patrimoniului istoric al orașului. Situația clădirilor istorice și a monumentelor aflate în pericol dar și a cadrului juridic existent pentru protejarea acestora va putea fi cunoscută de către întreaga comunitate. Târgoviștenii se vor familiariza cu procedurile de lobby și advocacy pentru că cei peste 90 de liceeni și studenți implicați direct în proiect vor concepe și desfășura diverse acțiuni pentru și cu multe categorii de cetățeni din comunitatea locală (inclusiv cu cei care au putere de decizie). Acești tineri vor avea șansa să își formeze competențe specifice proceselor de lobby și advocacy pentru că timp de peste 7 luni vor activa creativ și responsabil, ținînd cont de efectele fiecărui demers.

Profesorii de drept, jurnalism, istorie, filosofie și jurnaliștii care fac parte din echipa proiectului vor instrui (legislație specifică, politici publice, campanii de presă, parteneriate în comunitate, promovarea valorilor locale, evenimente culturale etc.) și consilia participanții, care vor lucra în grupuri mixte (elevi și studenți) de cel mult 10 persoane, pentru planificarea și desfășurarea mai multor acțiuni de lobby și advocacy. Vor sugera soluții administrative sau juridice consilierilor locali și parlamentarilor, vor scrie articole pe site și în presa locală. Vor prezenta la radio și televiziune cazurile cercetate – cum au fost puse în valoare clădirile istorice în alte localități din România și din străinătate. Vor crea o hartă virtuală a clădirilor istorice aflate în pericol, vor atrage sprijinul unor grupuri din comunitate.

Se vor întîlni cu alți elevi/studenți/profesori/antreprenori/juriști/ș.a. și vor realiza o platformă online cu toate materialele și demersurile din timpul proiectului.

Nouă mentori vor avea grijă ca activitatea fiecărui grup să fie consistentă, ca grupurile să acționeze coerent și ca tinerii să comunice în mod real cu restul membrilor comunității. Acesta este planul. Vă invităm să ne urmăriți pe site (https://lobbyandadvocacy.weebly.com/ ) și pe Facebook dar, mai ales, să participați cît mai energic la cît mai multe acțiuni pe care le vor iniția elevii și studenții.

Întîlnirea inițială va avea loc la Muzeul de istorie pe 12 mai, începînd de la 10.00. Cele trei seminarii tematice se vor desfășura la Facultatea de drept și științe administrative și la licee din oraș pe 19 mai, respectiv 2 și 9 iunie.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro