Universitatea ”Valahia” intensifică parteneriatele cu instituții din Norvegia

Vizita studenților târgovișteni la organizația Marie Plahte din Baerum

Un grup de 30 de studenți ai Universității ”Valahia” au realizat o vizită de studiu în Norvegia, în perioada 11 – 14 iunie 2016 în cadrul activităților Plus ale proiectului ISOSTUD. Împreună cu cei patru tutori care i-au acompaniat, tinerii au fost primiți de către dl. Ikhlaque CHAN, managerul Marie Plahte, centru care asigură sprijin copiilor și tinerilor din categorii vulnerabile. Aflat în subordinea municipalității din Baerum, centrul Marie P. susține prin consiliere și activități specifice nevoile copiilor și tinerilor din comunitatea locală aflați în situații de risc.

Studenții din cadrul proiectului ISOSTUD+ au avut ocazia să cunoască în detaliu, de la dl. Chan și colaboratorii săi, activitățile organizate de centrul Marie P. și provocările cu care se confruntă în misiunea sa.

Marie P. desfășoară programe speciale cum ar fi cel destinat tinerilor foarte inteligenți (”Silicon Valley Program”), prin care sunt ajutați de profesori pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Un alt program de succes este menit să asigure legătura dintre generația tânără și cea vârstnică (”I Pad Course for Old People”), senorii fiind ajutați de tineri să învețe cum să utilizeze noile tehnologii. Se adaugă activități zilnice precum sprijin pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare, mese gratuite, închirierea de articole sportive,  excursii la mare și la munte, tabără de vară.

Schimb de experiență la Center for Equality din Hamar

Cadre didactice ale Universității „Valahia” din Târgovişte au participat în perioada 20– 23 iunie 2016 la un schimb de experiență în Norvegia. Cei trei membri ai echipei române au fost primiți de către Center for Equality din localitatea Hamar. Întâlnirile cu gazdele norvegiene au fost menite să asigure universitarilor români noi informații și schimb de bune practici în privința comunicării cu persoanele din grupurile vulnerabile și gestionării unor proiecte special destinate acestora. 

Activitatea face parte din măsura 2B a programului RO10-CORAI, și este acordată ca o facilitate suplimentară a proiectului „Incluziunea socială şi profesională a tinerilor aflaţi în situaţii de risc” ISOSTUD – PET009.

Reuniunile organizate cu membri ai organizației Center for Equality s-au axat pe modul cum sunt abordate, de către instituția gazdă, problemele egalității de gen, non discriminării, integrării persoanelor cu dizabilității sau din alte categorii vulnerabile.

Cooperarea bilaterală, o prioritate pentru granturile SEE

Proiectul ISOSTUD este derulat cu sprijinul financiar al programului RO10-CORAI, program finanţat de Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Valoarea consolidată a proiectului este de 1.654.083,09 lei, fonduri SEE nerambursabile şi contribuţie publică.

Măsura 2B a programului RO10-CORAI asigură o finanțare suplimentară, menită să susțină eforturile instituțiilor românești de a dezvolta relații de parteneriat cu instituții din țările membre ale Spațiului Economic European, Norvegia fiind principalul stat donator al granturilor SEE.

Pe lângă cunoașterea instituțiilor gazdă, schimbul de experiență sau bune practici și dezvoltarea de noi acorduri bilaterale, atât cadrele didactice, cât și studenții Universității ”Valahia” au avut oportunitatea de a se familiariza cu elemente specifice culturii norgeviene, obiceiuri, locuri și obiective de referință ale acestui stat, obiectiv declarat al granturilor SEE.

Mai multe detalii despre proiectul ISOSTUD și granturile SEE pot fi aflate accesând site-urile: www.isostud.ro, www.eeagrants.org și www.granturi-corai.ro

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro