Universitatea Valahia are un nou Centru de Cercetări

Distribuie:

Noul Centru de Cercetări al Universităţii Valahia aparţine nou înfiinţatei Facultăţi de Ştiinţe Politice, Litere şi Comunicare şi se numeşte Centrul de Cercetări în Ştiinţe Politice şi Comunicare. Deşi este la început, Centrul are deja membri importanţi din centre universitare internaţionale cum ar Paris, Rouen sau Louvain. De asemenea, chiar dacă centrul apaţine facultăţii amintite mai devreme, axele de cercetare sunt numeroase, ele cuprinzând direcţii din toate domeniile ştiinţelor umaniste “nu trebuie să credem că centrul face doar o analiză politică sau se ocupă strict cu fenomenul politic actual. Este un centru interdisciplinar în care regăsim cercetători din toate domeniile ştiinţelor umaniste . E adevărat că axa principală de cercetare o reprezinţă fenomenele care ţin de polis şi de comunicare”, a declarat Pompiliu Alexandru, directorul Centrului de Cercetări în Ştiinţe Politice şi Comunicare.

Acest centru are o importanţă deosebită şi pentru masteranzii sau doctoranzii care doresc să înţeleagă ce înseamnă să fii cercetător. Aşadar, acest centru deschide o poartă, care  nu este deschisă prea des de către profesori, pentru că într-un centru cei mai buni studenţi desfăşoară o activitate cot la cot cu profesorii.

Conducerea Centrului spune că îşi doreşte ca în cel mai scurt timp să reanimeze o revistă care va cuprinde studii naţionale şi internaţionale din domeniu.

Întrebat de ce s-a simţit nevoia creări unui astfel de centru, Pompiliu Alexandru a mărturisit că “atât facultatea, cât şi centrul de cercetări sunt create pentru a rezolva o problemă a societăţii noastre şi anume fie dezgustul, fie respingerea din necunoaştere a fenomenului politic. Pentru că fenomenul politic nu se rezumă la calitatea politici, ci cuprinde şi fenomenul cultural, educaţional, etic. Societatea în care trăim are conducătorii pe care îi merită, iar pentru a avea conducători mai buni sau instrumente prin care individul să reuşească să limiteze puterile politicianului ste nevoie de o educaţie specifică. “

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro