Un nou titlu de Doctor Honoris Causa acordat la Târgovişte

Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte a găzduit ieri festivitatea de decernare a titlului şi diplomei onorifice domnului prof. univ. dr. Leonidas Donskis, a cărei activitate didactică, ştiinţifică şi publicistcă este apreciată la nivel internaţional. 

20141106_163027

Leonidas Donskis s-a născut la 13 august 1962, la Klaipida, Lituania. Filosof, istoric, cercetător, om politic, militant pentru drepturile omului, este actualmente Prorector pentru Cercetare și Dezvoltare în cadrul Universității de Management și Economie de la Kaunas și Vilnius, Lituania, profesor la nivelul de studii avansate și dezvoltare academică și, în același timp, membru al Parlamentului European.

Activitatea didactică, științifică și publicistică (aceasta din urmă, concretizată în cărți, studii, articole, emisiuni culturale TV etc.) este extrem de bogată și de variată, dovedind o energie ieșită din comun, o capacitate intelectuală de excepție, formată astfel încât să surprindă esențele în mișcarea ideilor și să stabilească criteriile de alcătuire a marilor sinteze. O curiozitate științifică extrem de vie și de sănătoasă, o gândire scormonitoare, critică, rezistentă la orice formă de îndoctrinare ideologică, dublată de un solid sistem de cunoștințe și de o neostenită dorință de instruire continuă, de autoperfecționare și dezvoltare personală susțin această activitate proteică, de natură să creeze deja imaginea unui cărturar enciclopedist de tip renascentist, în această epocă a post postmodernismului.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro