Titularizare 2016 în Dâmbovița: 600 de candidați și doar 82 de posturi titularizabile

Distribuie:

Concursul național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar în judeţul DÂMBOVIȚA sesiunea 2016, s-a desfăşurat în două centre de concurs: Liceul ”Voievodul Mircea” și Colegiul Național ”Constantin Cantacuzino” Târgoviște) și a adus în bănci 602 aspiranți la cariera didactică (90,12% din numărul de candidați înscriși). În timpul probei scrise s-au retras 82 candidați (din care 81 din motive personale și 1 din motive medicale). Niciun candidat nu a fost eliminat de la proba scrisă din motive de fraudă sau tentativă de fraudă. Concursul s-a susținut la 42 discipline, dintre care cele mai solicitate sunt specializările: învățători, educatoare, limba și literatura română, educație fizică, matematică, limba franceză, istorie și geografie.

          Datele statistice ne indică situația următoare: puțini candidaţi  vor putea obţine un post titularizabil (contract pe o perioadă nedeterminată), chiar dacă vor avea note peste 7, întrucât în judeţ sunt doar 80 posturi vacante titularizabile. Astfel, compartimentul resurse umane al Inspectoratului Școlar Județean indică un număr de 22 posturi de învăţători, 11 de muzică instrumentală, 10  de educatoare, 4 de limba engleză, 3 de educație fizică, 3 de asistenți psihopedagogi, 2 de fizică, 2 de profesor logoped și câte 1 post pentru celelalte discipline din planul de învățământ. Candidaţii cu note peste 5 vor putea ocupa, pe o perioadă determinată, unul dintre cele peste 225 de posturi sau fracţiuni de posturi netitularizabile. Sunt vacante 72 de posturi netitularizabile de învăţători, 52 de educatori, 13 pentru profesor de educaţie fizică, 13 pentru limba engleză, 8 posturi la disciplina limba franceză, 5 pentru educație fizică, 4 pentru biologie, 4 economie, etc.  Anul trecut, peste 77% dintre candidaţii din judeţul Dâmbovița la concursul de titularizare au obţinut note peste 5.

            “Rezultatul evaluării probelor la care au participat candidații din acest an vor fi afișate pe 3 august 2016. În funcție de aceste rezultate, vom veni cu o serie de soluții de regândire a carierei didactice, atât din punct de vedere al pregătirii inițiale și continue, cât și a parcursului de carieră și a evaluării. Ne dorim o implicare eficientă în sistemul de învățământ a tuturor factorilor – elevi, cadre didactice, părinți, autorități locale. De asemenea, considerăm că rolul tradițional al cadrului didactic este depășit de dinamica sistemului educațional. Avem nevoie de profesori talentați, dedicați muncii la catedră și care să fie mai responsabili pentru rezultatele copiilor. Similar, coeficienții care vor influența mărirea salariului și promovarea ar trebui să se bazeze pe criterii de performanță, mai ales pe progresul relativ înregistrat de copii. Autonomizarea profesorului este alt aspect important pentru a valorifica schimbarea metodei de formare a cadrelor didactice”-Gabriela Istrate,  președinta Comisiei Județene a Concursului pentru ocuparea posturilor didactice

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro