Ştiinţa pe înţelesul tuturor. S-a lansat programul “Şcoala Discovery”

Distribuie:

Ministerul Educaţiei şi Discovery Channel au lansat ieri proiectul „Şcoala Discovery”, prin care elevii vor beneficia de  lecţii şi materiale interactive pe canalul Discovery pentru a învăţa mai uşor.   Programul Tv” Şcoala Discovery” va putea fi urmărit începând cu 16 ianuarie şi este destinat în special tinerilor cu vârsta cuprinsă între 10- 18 ani. Acesta curpinde 55 de episoade ce vor fi reluate până la finalul semestrului.

Programele educaţionale vor fi difuzate pe Discovery Channel, de luni până vineri la ora 14.00, apoi în reluare – iniţial a doua zi, de la ora 08.00, apoi în cadrul unui bloc de programe dedicat, sâmbăta şi duminica. În cadrul proiectului vor fi prezentate subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie până la invenţii. Acestea au fost special selectate pentru a-i ajuta pe elevii claselor V – XII să înţeleagă mai bine fenomenele ştiinţifice. Programele vor fi dublate în limba română, fără a avea pauze publicitare. Pachetul  cuprinde şi un portal scoala.discovery.ro unde vor fi postate materiale pe care profesorii le pot folosi  în cadrul lecţiilor. În elaborarea programului s-a urmărit conţinutul programei şcolare. Site-ul include o grilă de programe şi un ghid despre fiecare episod, prezentând obiectivele lecţiei, seturi de întrebări care să îi apropie pe elevi de conţinut, propuneri de activităţi în clasă şi definiţii pentru termenii de vocabular.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a precizat că utilizarea la clasă a programului “Şcoala Discovery” este opţională pentru profesori şi elevi, acesta  recomandând însă directorilor de şcoli şi profesorilor să beneficieze de această diversificare a resurselor. Lecţiile prezentate în programele Şcoala Discovery pot fi vizionate şi acasă.

Pentru a măsura felul în care aceste resurse sunt folosite de profesori şi elevi, Discovery Networks şi Ministerul Educaţiei au selectat un grup de 110 şcoli din România, care vor fi monitorizate, şi ai căror profesori vor fi instruiţi să utilizeze noile instrumente de lucru. De asemenea, Discovery va facilita accesul acestor şcoli la cablu şi/sau satelit.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro