Târgovișteanul Radu Lecoiu, medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori! România, locul I pe națiuni

sursa foto: facebook

In perioada 20-25 iunie 2019 s-a desfasurat la Agros, in Cipru, cea de-a 23-a Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (JBMO 2019).

JBMO este o competitie anuala dedicata elevilor din zona balcanica pasionati de matematica si care la momentul concursului nu au inca 15 ani si jumatate. Este o foarte buna ocazie pentru copii de a cunoaste tineri de varsta lor, din alte tari, care au aceeasi pasiune ca si ei, dar care evolueaza in alte medii, cu avantajele si dezavantejele fiecarei tari in parte. De asemenea, concursul le ofera participantilor prilejul de a prinde gustul competitiilor viitoare pentru seniori, Balcaniada si Olimpiada Internationala.

La JBMO 2019 au participat echipe formate din cate 6 elevi din Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Grecia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si o echipa formata din 4 elevi din Muntenegru, precum si echipe din tari invitate: Arabia Saudita, Azerbaidjan, Croatia, Ecuador, Franta si Kazahstan. A participat si o a doua echipa din Cipru.

Romania a fost reprezentata de elevii: David Andrei Anghel (Scoala Gimnaziala nr. 56, Bucuresti), Lucia Risnoveanu (Scoala Gimnaziala “Spectrum”, Constanta), Iustinian Cristian Constantinescu (Scoala Gimnaziala “George Bacovia”, Bucuresti), Andrei Moldovan (Scoala Gimnaziala nr. 79, Bucuresti), Dinu Alexandru Iosifescu (Liceul Teoretic International de Informatica, Bucuresti) si Radu Andrei Lecoiu (Colegiul National “Ienachita Vacarescu”, Targoviste). David si Dinu au absolvit clasa a VII-a, iar ceilalti clasa a VIII-a.

Ei au fost coordonati si insotiti de catre profesorii: Andrei Alex Eckstein de la Universitatea “Politehnica” din Timisoara (team leader), Danut Arama de la Colegiul National “Costache Negri” din Targu Ocna (deputy leader) si Cristian Lazar de la Colegiul National din Iasi (observer).

Elevii romani au obtinut urmatoarele rezultate:
• cinci medalii de aur: Andrei, Dinu, Iustinian, David si Radu (primii trei cu punctaj maxim)
• o medalie de argint: Lucia.

In clasamentul neoficial pe tari, Romania a ocupat detasat locul I cu 219 puncte din 240 maxime. Pe locul al II-lea s-a situat Bulgaria cu 171 de puncte, iar pe locul al III-lea, Grecia cu 117 de puncte.

Copiii romani au avut o comportare exemplara atat din punct de vedere matematic, cat si in relatia lor cu copiii din alte tari.

Societatea de Stiinte Matematice din Romania

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro