Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021

TABLETA DE LUNI: Viaţa secretă a creierului politicienilor

Am citit, de curând, despre o teorie nouă, potrivit căreia mintea omului funcționează cel mai bine în jurul vârstei de cincizeci de ani. Corpul și creierul nu îmbătrânesc în același ritm, puterea minții crește odată cu vârsta. Se vorbește, chiar, despre viața secretă a creierului adulților. Niște cercetători au folosit rezonanța magnetică, pentru a analiza efectele îmbătrânirii și au constatat că celulele creierului nu se împuținează subit. Dimpotrivă, creierul se adaptează și le permite persoanelor trecute de cincizeci de ani să-l folosească mai eficient. Dacă tinerii folosesc pe rând cele două emisfere ale creierului, persoanele în vârstă reușeșc să le utilizeze simultan.
Frumos… Domnilor savanți, dacă aplicațiile voastre s-ar fi făcut aici, în țara noastră dragă și, mai ales, dacă subiecții testelor ar fi fost politicienii români, mă tem că ar fi ieșit fum din aparate, s-ar fi încins, ar fi luat foc. Mintea, după cum spuneați, funcționează mai bine în jurul vârstei de cincizeci de ani? Să socotim, care este vârsta medie a politicianului român? Partea creierului lor, responsabilă cu demnitatea și virtutea, cu onestitatea și emoțiile a dispărut din toate aparateler  cercetătorilor, a rămas o urmă, o figură incertă, o umbră confuză și, peste toate acestea, nici sufletul nu se mai arată. Toate lucrurile sunt la fel de triste, cum am auzit de curând, precum ziua în care se primește leafa în România.
Așteptăm un studiu amplu cu privire la emisferele cerebrale ale parlamentarilor români și la efectele razelor gamma asupra aparatelor cu care votează domniile lor…
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media