Sute de elevi dâmbovițeni vor în 2013 bani pentru calculator prin Euro 200. Află comuna campioană la PC-uri

Sute de elevi dâmbovițeni vor beneficia în acest an de ajutor financiar de la stat pentru a-şi achiziţiona un calculator, Dâmbovița situându-se, din acest punct de vedere, în primele 8 județe cu cel mai mare număr de solicitanți și beneficiari ai programului Euro 200, după județe precum Bacău, Dolj, Iași, Suceava sau Vlaslui.

Iniţial, au solicitat cei 200 de euro acordaţi de statul român 1191 de copii, care provin atât din mediul urban cât şi din cel rural. O parte dintre dosare au fost respinse în urma evaluărilor efectuate la nivelul unităţilor de învăţământ, în final fiind declarați beneficiari 874 de copii.

Cele mai multe dosare au fost înregistrate în mediul rural şi nu cel urban, respectiv în comuna Școala Gimnazială Nr.2 Lungulețu, unde 135 de copii visează la un calculator.

Alte localități unde numărul cererilor pentru Euro 200  fost unul mare sunt Școala Gimnazială Cojasca, cu 90 de solicitanți, Școala Gimnazială Românești-Potlogi, cu 52 de solicitanți, și Școala Gimnazială Mănești, cu 60 de cereri.

Beneficiarii Programului „Euro 200” sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie, exclusiv beneficiarii unui calculator de tip desktop, adică elevii de liceu care au primit calculatoare în noiembrie 2008.

Calculatoarele trebuie achiziţionate între 24 iunie şi 31 august, după această dată tichetele valorice pierzându-şi valabilitatea.

Acordarea ajutorului financiar se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Educaţiei, pentru anul 2013.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro