ortooxacell kiss2022.gif Flax

SUSTAIN – Proiect pentru profesori cu rezultate pentru elevi

Astăzi, reprezentanţii Universităţii Valahia din Târgovişte s-au întâlnit cu profesorii de învăţământ primar şi preşcolar în amfiteatrul mare al Liceului de Arte Bălaşa Doamna, pentru a disemina proiectul european SUSTAIN.

SUSTAIN este un proiect Multilateral Comenius care explorează aspecte cu privire la dobândirea de competenţe cheie pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii în învăţământul preşcolar şi primar în contextul unui proces educaţional care creşte gradul de conştientizare pe probleme de ecologie şi dezvoltare durabilă.

„Suntem la finalul unui alt proiect european şi ca şi precedentele proiectul SUSTAIN are ca ţintă formarea continuă a profesorilor din învăţământul preuniversitar. Ca şi alte proiecte auropene şi acesta are o mare importanţă în ridicarea nivelului calitativ al actului educaţional. Universitatea Valahia rămâne una din instituţiile care militează pentru utilizarea fondurilor europene puse la dispoziţie pentru armonizarea cadrului educaţional”, a declarat prorectorul Laura Gorghiu.

Conform informaţiilor oferite de coordonatorul local al acestui proiect, Ana Maria Suduc, acest proiect le-a oferit profesorilor un suport pentru a-şi îmbunătăţii practica pedagogică, în sensul de a-i ajuta pe elevi să-şi îmbunătăţească competenţele cheie ale învăţării pe tot parcursul vieţii.

Impactul pe care acest proiect l-a avut asupra cadrelor didactice vizate a fost dezvoltat de Oana Păunescu, profesor pentru învăţământul primar la Liceul de Arte Bălaşa Doamna. Ea spune că „sunt foarte mândră să lucrez în acest proiect, poate unul dintre cele mai utile proiecte ale Universităţii Valahia. Bunele practici dobândite în cadrul proiectului îl ajută pe profesor să se autoînzestreze cu nişte tehnici şi strategii noi de predare, care îi ajută pe copii.”

Influenţa acestui proiect asupra activităţii la clasă este aceea că prin cunoştinţele dobândite elevii se pregătesc pentru viitor. „Copiii învaţă pentru viitor. Le dezvoltăm nişte abilităţi şi vor ştii cum să protejeze mediul, în primul rând, pentru că despre asta este vorba.” a mărturisit Florentina Radu, un alt profesor implicat în proiectul SUSTAIN.

Concluziile despre acest proiect au fost oferite de Liliana Păunescu, care a putut să ofere informaţii din dubla sa calitate, aceea de profesor, dar şi aceea de manager. Într-o vizită pe care echipa proiectul a făcut-o in Turcia, la Doga, „am văzut un alt gen de abordare al educaţiei, o apropiere către natură. Am văzut cum poţi să manageriezi o activitate extrem de uşoară atunci când vin şi bani externi, de la părinţi, am văzut ce înseamnă să te duci către practic. ” a continuat Liliana Păunescu.

În ceea ce priveşte aplicabilitatea tehnicilor învăţate in Turcia la şcoala românească, Liliana Păunescu spune că au început şi şcolile româneşti să se încline mai mult spre practică, ceea ce oferă elevilor o mai bună informare, în care se îmbină utilul cu plăcutul.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media