Succes deplin pentru Colegiul Cantacuzino la Bruxelles

România a fost reprezentată cu succes de o delegație a Colegiului Național „Constantin Cantacuzino”-Târgoviște, compusă din elevele Grecu Andreea, Popescu Izabela, Gheorghe Andreea și de directorul instituției, profesor Gabriela Istrate. Pentru cele 11 școli  participante a fost un bun prilej de a-și prezenta activitatea și regiunea natală  la Comisia Europeană, de a face schimb de idei cu celelalte școli din Anglia, Polonia, Irlanda, Lituania, Slovacia, Estonia sau Scoția, de a lega prietenii, ca suport pentru viitoare parteneriate educaționale.

Președintele Comitetului Regiunilor, Ramon Luis Valcarcel Siso a vorbit în deschiderea competiției despre importanța cooperării europene în domeniul educației, exprimându-și speranța că acest eveniment va contribui la dezvoltarea competențelor de care tinerii au nevoie pentru a reuși în viitoarea lor carieră. A apreciat că tinerii reprezintă o resursă importantă pentru viitorul UE, fiind cei care vor duce Europa mai departe.

În prezentarea lor, elevele târgoviștene au arătat prin ce este unic Colegiul Cantacuzino în sistemul educațional, cum s-a remarcat la nivel regional și național prin premiile obținute la pedagogie, istorie, religie, limba română sau oratorie. „Suntem interesați de tradiții și promovăm deschiderea spre tot ceea ce înseamnă  schimbări pozitive” a apreciat Andreea Grecu.

La rândul său, directorul Gabriela Istrate consideră că acest concurs contribuie la dezvoltarea experiențelor de învățare, prin schimbul de bune practici pe care îl oferă, dar și la afirmarea diversității în UE, a moștenirii locale, a valorilor naționale integrate în valorile europene. Implicarea copiilor în acest proiect le-a sporit încredere în capacitatea lor de a face față provocărilor prezente și viitoare, contribuind la îmbunătățirea competitivității Europei. „Apreciem participarea noastră la „Secondary Schools Competition”, ediția 2013 drept o reușită deplină, prin prestația excelentă a echipei și prin mesajul lansat către celelalte școli de a crea un parteneriat care să permită pe viitor comunicarea interculturală în scopul  sprijinirii elevilor și profesorilor pentru atingerea potențialul maxim”.

 bruxelles_comitetul_regiunilor

andreea_grecu_bruxelles

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro