„Stop traficului de persoane”, simpozion organizat de Clubul Soroptimist International Târgoviște, la Școala I.A.Brătescu Voinești

Școala Ion Alexandru Brătescu Voinești Târgoviște a găzduit astăzi un simpozion intitulat „Nu sunt o marfă”, activitate ce face parte din proiectul „Stop traficului de persoane”, derulat de Clubul Soroptimist International Târgoviște în perioada martie-aprilie 2015.

Proiectul a început cu realizarea unui lanț uman în centrul orașului Târgoviște, având ca scop ridicarea conștientizării publicului larg, dar și a autorităților locale privind pericolul traficului de persoane. Tot în cadrul proiectului au fost realizate seminarii în 20 de școli din județ, cele mai multe din mediul rural, pentru a-i conștientiza elevele cu vârsta peste 13 ani asupra pericolului traficului de persoane. Colaborator în cadrul acestui proiect a fost Centrul Județean de Asistență și Resurse Educaționale Dâmbovița, seminariile fiind susținute de profesorul psiholog din cadrul centrului.

La simpozionul de astăzi au participat elevi ai Școlii Ion Alexandru Brătescu Voinești, în cadrul săptămânii ”Să știi mai multe, să fii mai bun”, dar și elevi de la C.N.C. Carabella, care au susținut o mică scenetă și au prezentat colegilor mai mici aspecte ale traficului de persoane.

Proiectul „Stop traficului de persoane” a fost derulat de clubul târgoviștean, în colaborare cu Uniunea Soroptimist Internațional Danemarca, care a oferit sponsorizarea pentru acest proiect.

În cadrul evenimentului de astăzi, care a încheiat proiectul, elevii participanți, care au realizat și o expoziție de desene pe tema traficului de persoane, desene foarte inspirate și bine construite, au fost premiați de Soroptimist cu tricouri, cărți, diplome și bilete la teatru.

La activitate au participat Smaranda Gabrielescu, președinta Clubului Soroptimist Târgoviște, Tatiana Dinulescu,  responsabilul de program din cadrul Clubului, dar și alte membre ale Clubului, precum și reprezentanți ai CJRAE Dâmbovița, psihologi, ideea simpozionului fiind, de altfel, a profesorului-psiholog Carmen Vizitiu.

În România există 8 astfel de Cluburi Soroptimist Internațional, în timp ce în Danemarca peste 70,toate formate numai din femei ce apără drepturile tinerelor și femeilor, prin diferite proiecte.

soroptimist (1)_337x600 soroptimist (2)_600x337 soroptimist (3)_600x337 soroptimist (5)_337x600 soroptimist (6)_337x600 soroptimist (7)_337x600 soroptimist (8)_600x337 soroptimist (9)_600x337


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro