Statisticile admiterii în învățământul liceal și profesional de stat dâmbovițean

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a avut ca prioritate managerială diversificarea ofertei educaționale pentru absolvenții de gimnaziu în anul școlar 2016 – 2017, ofertă care să asigure viitorilor liceeni fundamentul pentru o integrare cu succes în câmpul muncii, cât și formarea competențelor necesare în secolul XXI, ca cetățeni activi ai unei societăți dinamice, în continuă transformare.

Astfel, pentru admiterea în învățământul liceal și profesional de stat pentru anul școlar 2017 – 2018, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a aprobat un plan de școlarizare generos, cu multe specializări, conform propunerilor primite din partea liceelor.

Dintre specializările cele mai solicitate în anii precedenți, pentru învățământul tehnologic, amintim: economic, comerț, turism și alimentație, producție media, protecția mediului, electronica și automatizări, mecanică ș.a. Pentru toate specializările din filiera tehnologică s-au aprobat, la nivelul județului Dâmbovița, 1400 locuri pentru învățământul de zi și 112  locuri pentru învățământul seral.

Pentru învățământul profesional, s-au aprobat 840 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industriale, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.


Astfel, la finele etapei a II- a, de admitere în învățământul liceal de zi, 8 septembrie 2017, datele statistice ne arată că un număr de 1080 absolvenți au fost repartizați în învățământul liceal de zi, filieră tehnologică, reprezentând un procent de 77,14% din numărul locurilor rezervate, și un număr de 604 elevi au fost admiși în învățământul profesional cu durata de 3 ani, nivelul de ocupare al locurilor rezervate fiind de 71,90%.

O noutate a reprezentat-o învățământul dual, care s-a finalizat prin completarea celor 2 clase propuse ( 30 elevi ).

Un alt segment important al ofertei educaționale oferite la nivelul județului nostru este acela al învățământului liceal, filiera teoretică și filiera vocațională.

După prima etapă a admiterii computerizate, cele 1932 locuri aprobate pentru învățământul liceal de zi, filiera teoretică, sunt ocupate în procent de 96,58%, adică avem un număr de 1866 elevi repartizați.

Pentru admiterea în învățământul vocațional s-au susținut probe eliminatorii de aptitudini pentru specializări dintre cele mai diverse: sportiv ( fotbal, baschet, volei, handbal, înot ), pedagogic ( învățători – educatoare), artistic ( arhitectură, arte ambientale și design, arte plastice decorative, muzică), teologic (teologie ortodoxă), gradul de ocupare al locurilor aprobate, fiind de 84,74%, adică sunt înscriși un număr de 261 elevi.

Anul școlar 2017 – 2018 a debutat foarte bine în toate cele 30 de licee ale județului, una din prioritățile educaționale și manageriale fiind integrarea cu succes a “bobocilor” în viața de licean, în scopul formării și dezvoltării competențelor specifice domeniilor alese, cât și a competențelor cheie europene.

 

Conducerea ISJ Dâmbovița


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca