Spiritul civic montan prezent în arealul dâmbovițean

În perioada septembrie-octombrie 2019, voluntarii Asociației Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociația Ecologică Floare de Colț, au răspuns invitației mai multor cadre didactice de la 8 școli dâmbovițene și au prezentat multiple teme montane în fața a peste 400 de elevi. În urma preselecției făcute, 36 de elevi din 3 unități școlare (Școala gimnazială „Mihai Viteazul” Pucioasa, Liceul tehnologic Pucioasa, Școala gimnazială nr. 1 Moreni) au participat în weekendul 15-17 noiembrie la o primă tabără desfășurată în tabăra Căprioara, tabără derulată în cadrul proiectului “CIVIC MONTAN”,  organizat cu cofinanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița.

De-a lungul celor 3 zile, într-un cadru natural deosebit, plin de culorile toamnei, încălziți de un soare generos, tinerii au putut aplica cunoștințele legate

echipamentul de drumeție, echipamentul de alpinism, marcaje turistice, orientare turistică și sportivă etc. Iar seara, la foc de tabără, au ascultat poveștile locului spuse de experimentații monitori. Punctele câștigate la fiecare probă în parte au fost doar stimulentele întrecerii, iar fiecare dintre participanți a văzut muntele cu alți ochi.

După succesul acestei prime tabere, am avut o nouă prezentare a proiectului, în data de 19 noiembrie, la Școala gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești” din Târgoviște, acolo unde, 45 de elevi, mobilizați de doamnele profesoare Maria Frățilă și Florina Stoica, ne-au așteptat cu mare entuziasm. Altă serie de tineri instruiți, alți viitori montaniarzi dâmbovițeni.

În weekendul care urmează (22-24 noiembrie), 36 de elevi din Școala gimnazială nr. 4 Moreni vor participa la seria a II-a a proiectului având ocazia de a învăța lucruri noi, practice, în mirificul peisaj al văii Ialomiței, îmbrăcată în culorile arămii ale toamnei.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro