Specialiștii Carpatcement îi pregătesc pe elevii Grupului Școlar Aurel Rainu să devină experți în protecția mediului (foto)

Distribuie:

 

Fabrica de ciment Fieni a încheiat un parteneriat educațional cu Grupul Școlar Industrial “Aurel Rainu Fieni” pentru a sprijini dezvoltarea profesională a viitorilor tehnicieni ecologi și specialiști în protecția mediului.

Una din acțiunile realizate în baza acestui parteneriat a avut loc la sediul fabricii din Fieni și a constat într-o vizită de documentare și de lucru efectuată de 22 de tineri, elevi în clasa a XI-a, în cadrul Grupului Școlar Industrial “Aurel Rainu Fieni”. Pe parcursul acestei acțiuni, tinerii au avut ocazia să se familiarizeze cu modul specific de prelevare a probelor tehnologice și cu echipamentele moderne utilizate pentru efectuarea determinărilor specifice de către personalul specializat. Totodată, elevii au aflat de la specialiștii Carpatcement informații despre cele mai moderne metode de lucru utilizate în industria cimentului pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a asigura condițiile necesare dezvoltării durabile a comunității locale.

 

Protecția mediului înconjurător și dezvoltarea durabilă sunt două dintre condițiile esentiale pentru asigurarea viitorului comunitătii din care facem parte. Din acest motiv, prin introducerea specializării de tehnician ecolog și specialist în protecția mediului, Grupul Școlar Industrial «Aurel Rainu Fieni» a dorit să ajute la formarea viitorilor specialiști care vor asigura sustenabilitatea comunității Fieni. Însă, pentru a putea forma adevărați profesioniști in domeniu, pregătirea teoretică trebuie dublată de o serioasă pregătire aplicată și de activități de practica în care tinerii să aibă contact și să interacționeze cu cele mai moderne metode și tehnologii folosite în industrie pentru protejarea mediului. Sucursala Fieni a Carpatcement Holding este locul cel mai potrivit în care, cu ajutorul specialiștilor de aici, elevii pot deprinde cunoștințe valoroase pentru dezvoltarea lor profesională”, a declarat prof. Lidia Vătavu, de la Grupul Școlar Industrial “Aurel Rainu Fieni”.

 

Sprijinirea creșterii unei comunități puternice de viitori specialiști este unul dintre cele mai importante elemente ale filozofiei de Dezvoltare Durabilă a Grupului Carpatcement.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro