ortooxacell kiss2022.gif Flax

Simpozionul „Competențele cheie, fundament al dezvoltării personale”, organizat de Școala Mihai Viteazul

Sâmbătă , 25 aprilie 2015, Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu a  fost gazda unui  simpozion național organizat de Școala „Mihai Viteazul” Târgoviște”, în parteneriat cu ISJ ,CCD, Universitatea  Valahia din Târgoviște , Institutul de Științe ale Educației București și Asociația Târgoviște spre Europa.  Tema a fost una de actualitate, ,„Competențele cheie, fundament al dezvoltării personale” Alegerea acesteia se justifică, declară organizatorii, prin faptul că înțelegerea și aplicarea corectă a ceea ce ține de  conceptul de competență cheie,reprezintă un punct nodal în reforma sistemului de învățământ românesc.

 Participarea la simpozion  s-a realizat atât direct ( prezența cadrelor didactice din Dâmbovița fiind obligatorie) cât și indirect ( pe adresa simpozionului au fost primite peste 80 de lucrări din toată țară, acestea urmând să fie selectate pentru publicarea lor într-un volum.

Activitățile simpozionului s-au  organizat în două secțiuni ,: Secțiunea A  care a constat în redactarea de referate, studii, realizarea unor schimburi de bune practici și dezbateri pe marginea  temelor legate de aplicarea competențelor în școală  și Secțiunea B care  a dorit să abordeze problematica  relației dintre școală și viață , printr-un concurs de eseuri și de creații plastice și printr-o masă rotundă la care au participat elevi și profesori. De asemenea, s-au asociat  simpozionului două  evenimente /seminarii  care s-au desfășurat p la Școala ”Mihai Viteazul”, acestea fiind:  Atelier eTwinning: 8 ani de parteneriate școlare europene și   STEM – Seminar dedicat profesorilor de științe, organizat în cadrul Proiectului European TTNet – Teamwork, Training and Technology Network

Simpozionul s-a bucurat de prezența și participarea unor personalități de prestigiu din domeniul cercetării pedagogice din cadrul Institutului de Științe ale Educației București  (. Doctor în Știinţele Educaţiei, Magdalena Balica, Director adjunct. Cercetător Științific Principal II ) și de la Universitatea Valahia din Târgoviște (Conf. univ. dr. Maria Savu Cristescu, Director Departament Științe ale Educației, Universitatea Valahia din Târgoviște; și conf. univ. dr. Luminița Mihaela Drăghicescu, DPPD, )

Sindicatul Liber din Învățământ  Dâmbovița a acordat trei premii primilor trei profesori din Dâmbovița, câștigători ai concursului de eseuri , premii în valoare totală de 750 lei.

Interesul acordat  de către profesori acestei activități de formare, precum și implicarea activă , a elevilor care au fost prezenți atât la deschiderea în plen, cât și la dezbaterile din cadrul Secțiunii B Dialog între generații ,sunt dovadă că profesorii  se simt responsabili de rolul major care le revine în punerea în practică a reformei. Firul roșu al tuturor luărilor de poziție l-a constituit preocuparea profesorilor de a găsi cele mai eficiente metode prin care să-i ajute pe elevi să se integreze armonios în societatea de mâine ce se întrevede extrem de dinamică și plină de provocări.

simpozion (1) simpozion (2)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media