SEMNAL: La Târgoviște, elevii sunt discriminați și când vine vorba de transportul public

După scandalul legat acordarea burselor de merit doar pentru elevii cu domiciliu în Târgoviște, un cititor Gazeta Dâmboviței, semnalează și că faptul nu toți elevii beneficiază de aceleași facilități când vine vorba de transporul public. Și aici, elevii din afara orașului sunt lipsiți de drepturi.

“Recent, Consiliul Local Targoviste a aprobat acordarea burselor pentru elevii cu rezultate deosebite, un lucru bun de altfel. Insa, beneficiarii acestor burse trebuie sa aiba domiciliul in Municipiul Targoviste, un lucru discriminatoriu fata de elevii navetisti care, desi au rezultate deosebite sunt pur si simplu dati uitarii. Atitudinea discriminatorie se regaseste, totusi, si la nivelul municipiului Targoviste, in sensul in care Legea Educatiei prevede ca toti elevii ce frecventeaza cursurile primare, gimnaziale, liceale si universitare la nivelul Municipiului sa beneficieze de o reducere de 50% din valoarea abonamentului lunar. Doar ca municipalitatea nu aplica aceasta lege in integralitate. Doar elevii din cartierele Sagricom si Priseaca au drept la calatorii gratuite, restul fiind nevoiti sa plateasca integral abonamentele. Cat ii priveste pe studenti, doar cei ce au domiciliul in Targoviste beneficiaza de 50% reducere, cei din afara UAT platind de altfel integral.

Situatia stă în felul urmator:

  • elevii din Sagricom si Priseaca – gratuit
  • elevii din restul orasului – plata integrala
  • elevii apartinand altor localitati – plata integrala
  • studentii cu domiciliul in Targoviste – 50% reducere
  • studentii apartinand altor localitati – plata integrala

In concluzie, legea este aplicata doar in cazul studentilor cu  domiciliul in Municipiul Targoviste.” este mesajul cititorului.

Potrivit unei legi promulgate în martie anul acesta de către preşedintele Klaus Iohannis, elevii din învăţământul preuniversitar vor beneficia de tarif redus la transportul local cu minimum 50% şi la manifestări culturale cu cel puţin 75%. „Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local în comun, de suprafaţă, naval şi subteran, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic”, prevede legea. Actul normativ pentru modificarea art.84 alin.(1) si (4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost iniţiat de parlamentari PSD şi susţinut de deputatul PNL Lucian Heiu.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro