Se fac înscrieri pentru evaluarea psihosomatică a copiilor. Vezi aici ce categorii vor fi evaluate:

Distribuie:

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor din judeţul nostru se va efectua sub coordonarea Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Dâmbovița, în perioada  18 februarie – 12 martie 2014, cu precădere la sediile grădinițelor de copii, pentru a facilita accesul părinților și al copiilor la această evaluare, conform graficului postat pe site-urile IȘJ Dâmbovița www.isj-db.ro și CJRAE Dâmbovița cjraedb.isj.edu.ro.

În evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va fi implicat personalul de specialitate al CJRAE Dâmbovița, precum și medici de familie, care vor elibera avizele cu mențiunea ”Apt pentru înscrierea în învățământul primar”.

”Este important ca fiecare părinte să știe că evaluarea psihosomatică nu măsoară nivelul de inteligență al copilului. Ea este realizată doar cu scopul de a identifica dacă preșcolarii care urmează să frecventeze clasa pregătitoare sau clasa I dispun de prerechizitele necesare integrării în învățământul primar. Prin intermediul  evaluării psihosomatice încearcăm să ajutăm părintii să ia cea mai bună decizie pentru viitorul școlar al copilului. Nu este vorba despre un test de cunoştinţe. Evaluarea vizează abilităţile socio-emoţionale dobândite pe parcursul anilor petrecuţi la grădiniţă. Practic, specialiştii vor afla dacă un copil este apt să urmeze clasa pregătitoare sau – după caz – clasa I pentru a nu  avea dificultăţi de adaptare, de integrare în colectivitate. Evaluarea durează aproximativ 20 – 30 de minute pentru fiecare copil, la evaluare putând asista, la cerere, și părintele. Probele psihopedagogice sunt aplicate de către specialiștii din CJRAE, profesori consilieri școlari ”, spune prof. psihopedagog Cristina Marin, directorul CJRAE Dâmbovița.

Părinții copiilor vor depune la  sediul grădinițelor  în care se va desfășura evaluarea , o cerere tip în care solicită evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului, însoțită de adeverința de la medical de familie  din care sa rezulte că dezvoltarea somatică a copilului permite înscrierea la școală.

Potrivit informaţiilor oferite de către directorul CJRAE Dâmbovița, categoriile de copii care se vor evalua de către  specialiștii CJRAE Dâmbovița, la solicitarea scrisă a părintelui / tutorelui, în vederea cuprinderii în clasa pregătitoare, sunt:

–          Copiii care împlinesc 6 ani  între 1 septembrie  şi 31 decembrie 2014 (au fost născuți  între 1 septembrie şi 31 decembrie 2008, inclusiv,

–          Copiii care împlinesc 6 ani după data de 31 decembrie 2014 (au fost născuți după 1 ianuarie 2009).

Categorii de copii care se vor evalua de către  specialiștii CJRAE Dâmbovița, la solicitarea scrisă a părintelui / tutorelui în vederea cuprinderii în clasa I:

–          Copiii care împlinesc 7 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv și nu au parcurs clasa pregătitoare.

Categorii de copii care nu se vor evalua:

–          Copiii care împlinesc vârsta de 6 între 01.01.2014 și 31.08.2014 (au fost născuți în perioada 01.01.2008 – 31.08.2008)  se înscriu în clasa pregătitoare.

–          Copiii care împlinesc vârsta de 7 între 01.09.2014 și 31.12.2014 (au fost născuți în perioada 01.09.2007 – 31.08.2007) se înscriu în clasa pregătitoare.

Așadar, copiii născuți între 01.09.2007 și 31.12.2007 nu mai pot fi evaluați  pentru înscrierea în clasa I, ci vor fi cuprinși în învățământul primar, clasa pregătitoare.

La încheierea evaluării dezvoltării psihosomatice a fiecărui copil, rezultatul evaluării este comunicat, în scris, părintelui / tutorelui  care a solicitat evaluarea. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat.

În clasa pregătitoare din învățământul special vor fi  înscriși copii cu cerințe educaționale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copii cu cerințe educaționale speciale cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani la data începerii anului școlar. Pentru înscrierea copiilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul special, la documentele prevăzute de metodologie, se adaugă certificatul de orientare către școala specială, eliberat de CJRAE Dâmbovița.

CJRAE Dâmbovița va continua să asigure, la solicitarea părinților, serviciile de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, inclusiv după încheierea perioadei de evaluare prevăzută în calendarul înscrierii.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro