Săptămâna aceasta, debutează la Târgoviște Olimpiada Națională de Chimie

 

În perioada 19-24 aprilie 2017, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița va fi gazda unui eveniment deosebit: Olimpiada Națională de Chimie, pentru clasele VIII-XII, la care sunt așteptați să participe 369  elevi, din toate județele țării.  Participanții numeroși vor fi sprijiniți de echipa IȘJ Dâmbovița, organizatoarea etapei naționale de anul acesta, 54 profesori universitari și preuniversitari care fac parte din comisia centrală, echipa de profesori de chimie a județului, 46 profesori însoțitori, sponsori și instituții din județul Dâmbovița.

Deschiderea oficială a evenimentului în prezența reprezentanților Ministerului Educației Naționale, conducerii Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, reprezentanților comunității locale, elevilor și părinților, moderată de inspectorul școlar pentru fizică și chimie, doamna prof. Dinu Gabriela,  va avea loc miercuri, 19 aprilie 2017, la ora 18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor, Piața ”Mihai Viteazul”, nr.1.

Programul olimpicilor este destul de dens în această perioadă, olimpiada de chimie cuprinzând două probe, una teoretică și alta practică.


Proba teoretică va avea loc la Colegiul Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște, joi, 20 aprilie, începând cu ora 9.00.

Proba practică se va desfășura vineri, 21 aprilie, în campusul Universității ”Valahia” din Târgoviște  (pentru clasele IX-XII), respectiv la Colegiul Național  ”Ienăchiță Văcărescu” (clasa a VIII-a).

Sâmbătă, 22 aprilie, are loc la Colegiul Național ”Constantin Carabella” desfășurarea probei de baraj pentru elevii cu cele mai înalte performanțe obținute la etapa națională, în vederea selectării lotului lărgit al României.

Printre probele susținute de elevi vor fi strecurate și programe artistice, excursii și vizite la principalele obiective turistice din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița.

Județul Dambovița este reprezentat anul acesta de un lot format din 20 de elevi,  proveniți din colegiile naționale și școlile gimnaziale din Târgoviște, Moreni, Pucioasa și Fieni.

Programul detaliat, lista sponsorilor și informații actualizate permanent se pot găsi pe site-ul Olimpiadei Naționale de Chimie 2017: http://onc.isj-db.ro/Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca