Proiectul Tinerii consumatori – șansa unui oraș fără deșeuri alimentare a ajuns la final

În cele patru luni de activitate, proiectul a construit un dialog deschis cu cetățenii, în mai ales cu copiii, promovând consumul planificat, stoparea risipei alimentare și creșterea conștientizării dezastrelor provocate de poluare.

Astfel, copiii din școlile vizitate de echipa proiectului au învățat cum să fie responsabili din punct de vedere al consumului, să se gândească atât la propriile resurse, dar și la oamenii din comunitate. În ideea creșterii capacității de asimilare a subiectelor legate de consumul responsabil, grupului țintă i-au fost prezentate acțiuni de la nivel internațional cu scopul opririi risipei alimentare. Promovarea obiectivelor de dezvoltare durabilă stabilite de ONU crește gradul de conștientizare a oamenilor referitor la cât de importantă este implicarea personală în atingerea acestor obiective până în anul 2030.

Elevilor participanți li s-au prezentat ideile principale ale acestor obiective prin jocuri interactive, prin clipuri video sugestive și prin teste care să le stârnească interesul pentru acest subiect. Iată și un scurt feedback al unui participant la ateliere

”Mi-a placut foarte mult momentul la care am participat deoarece ne-a fost explicat pe limba copiilor ce înseamnă risipa alimentara. Am mai apreciat,de asemenea, ca ne-a vorbit despre asa ceva, iar eu voi tine cont de aceste vorbe pentru ca este foarte important sa nu facem risipa” R.N. – clasa a IV-a. Cei mici sunt mereu fascinați de povești, mai ales de cele care au învățăminte, astfel că musafirul nostru a găsit calea cea mai potrivită de a-i face sa conștientizeze dimensiunea risipei alimentare -povestea. Elevii noștri au înțeles importanța unui consum echilibrat și și-au propus să fie mai responsabil, ducând si celor de acasa învățămintele poveștii de azi.” a adăugat C.Cătălina. –învățatoare la școala Tudor Vladimirescu.

În tot acest timp pagina de facebook a proiectului a fost activă, încercând să transmită mesaje cheie publicului general, nu doar celor mici. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: Proiectul Tinerii consumatori – șansa unui oraș fără deșeuri alimentare este co-finanțat de Uniunea Europeană. Acest material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene sau a Comisiei Europene.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați PAGINA DE FACEBOOK A PROIECTULUI


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro