ortooxacell kiss2022.gif Flax

Profesorii Școlii Gimnaziale ”Ion Mareș” Vulcana-Băi învață în cadrul a cinci proiecte Erasmus+ cum să îi educe pe elevi prin metode moderne

După o muncă asiduă de câteva luni, la începutul anului finalizam cinci proiecte de tip Erasmus+ și apăsam butonul „submit” pentru a le trimite către evaluare Comisiei Europene.

Profesorii de la Școala Gimnazială ”Vlad Țepeș” Vulcana de Sus au reușit, după o muncă asiduă de câteva luni, să finalizeze cinci proiecte de tip Erasmus+ și să le trimită către evaluare Comisiei Europene.

”Temele diverse așa cum o să vedeți în descriere, adaptate nevoilor instituționale, dar în special nevoilor elevilor noștri. Am așteptat cu nerăbdare rezultatele sperând măcar la un proiect pentru fiecare școală. Mare ne-a fost surpriza când răspunsul a fost unul singur pentru toate proiectele: APROBAT!”

Cele cinci proiecte ce vor fi implementate în următorii doi ani sunt:

  1. Outdoor education- future education ( Educația în aer liber-educația viitorului).
  2. Coloured by sun, united by sea ( Colorați de soare, uniți de mare);
  3. Bridging play, learning and technology in childhood education(Punte între învățare, joc și tehnologie în educația copiilor)
  4. Words unite us ( Cuvintele ne unesc);
  5. Healty herbs Outlook – H2O ( Privire asupra plantelor medicinale).

Atunci când educația tradiționala nu reușește să le mai ofere elevilor provocarea și stimularea intelectuala necesara progresului și atingerii excelentei, este datoria profesorilor se adapteze noilor vremuri, abordând moduri de predare inovative. Evident, într-un astfel de demers trebuie apelat la cei mai buni, așa că, în căutarea organizației care să ne furnizeze baza pentru viitoarea noastră strategie și metode de predare inovativa, ne-am concentrat atenția și căutarea către cei mai buni furnizori in domeniul educației în aer liber.

Ținând cont de constrângerile bugetare, culturale și geografice am ales metoda de predare cea mai adaptată, astfel alegând să ne deschidem orizonturile în domeniul educației în aer liber, un subiect deja experimentat de către doi colegi si îmbrățișat cu interes si dragoste de elevii puși in fata acestui nou mod de a experimenta procesul de invitare.

Ceea ce ne dorim să obținem prin acest demers este captarea atenției și interesului elevilor în vederea obținerii de rezultate școlare deosebite, reducerea riscului de absenteism si de abandon școlar si, nu in ultimul rând, motivarea cadrelor didactice, cele mai multe experimentate, în căutare de noi provocări profesionale”- profesor Maria-Manuela GHEORGHE

O bună parte din ore tradiționale ne dorim sa fie înlocuite cu ore petrecute pe teren, explorând partea practica a materiilor abordate până acum exclusiv în sala de clasa și laboratoare. Experimentând, creând proiecte și trăgând concluzii prin observarea directă a fenomenelor în natură, curiozitatea academica va fi stimulată și exploatata la niveluri fora precedent în educația tradiționala.

Experiența managerială din proiectele Comenius anterioare ne va fi cu siguranța utilă și pe viitor, reușita lor fiind o garanție în plus a seriozității cu care gestionam aspectele manageriale ale unui proiect european.

Toată pregătirea și organizarea, urmărirea detaliata a sarcinilor si îndeplinirea obiectivelor „step by step” sunt menite să asigure obținerea de rezultate concrete, atât pentru elevii noștri, cat și pentru cadrele didactice, însa, dincolo de acest impact, speram ca schimbarea de mentalitate si viziune sa se transmită mai departe, in comunitatea noastră si, de ce nu, în școlile cu care avem contact. Schimbarea și adaptarea continuă sunt cheile progresului în orice domeniu, cu atât mai mult în educație, astfel încât ne propunem ca la sfârșitul cursurilor rezultatele să fie concrete, măsurabile si, fora urma de îndoiala, pozitive.

Astfel, urmărim obținerea de competente si abilitați cheie, adaptarea mesajului la receptori, folosirea de medii de exprimare moderne, îmbrățișate cu ușurința de noile generații, depășirea limitărilor salii de clasă si abordarea holistica a educației, toate cu scopul de a creste motivația de invitare a noilor generații care trebuie sa găsească experiența școlara ca pe una complexa, plină de satisfacții si menita sa ii pregătească pentru un viitor luminos, în calitate de cetățeni europeni. Ne dorim ca la scurt timp de la implementarea proiectului rezultatele în ceea ce privește performanța la învățare, participarea activă la lecții și nivelul de conștientizare al importanței mediului înconjurător sa crească.

Motivația profesorilor va crește la rândul ei, competențele lor profesionale vor dobândi o noua dimensiune și o nouă direcție, competentele lingvistice vor fi îmbogățite prin exercițiu, toate acestea având un efect pozitiv asupra moralului si, in consecința, a performanței cadrelor noastre didactice.

Pe termen lung, ne propunem ca aceasta schimbare să-și pună amprenta asupra micii noastre comunități, fiindcă am învățat din experiența proiectelor și cursurilor noastre trecute că întotdeauna, efectele pozitive ale schimbărilor pe care le facem si mesajele pe care le transmitem elevilor noștri trec de pereții sălilor de curs, atingând și influențând familii întregi”- profesor Sorina PÎRVU

Unul dintre cele cinci proiecte, HEALTHY HERBS OUTLOOK, a demarat în forță anul acesta, cu activitățile locale prevăzute în calendar dar și cu prima vizită transnațională care a avut loc în România.

Profesorii școlii din Vulcana de Sus s-au bucurat să fie gazde pentru partenerii de proiect, colaborarea de până acum fiind doar virtuală. Oaspeții din Suedia, Cehia și Portugalia au asistat la orele de curs și s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor.

DSC_1996_800x531

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media