Profesori și elevi din cinci țări, prezenți la Colegiul Economic Târgoviște

Cea de a treia reuniune a proiectului “Young people in Education and Studies working in Europe”, în care este implicat Colegiul Economic Târgoviște, s-a desfășurat în perioada 13.11 – 19.11.2016, în Târgoviște, România. Au participat 15 profesori și 19 elevi din Germania, Austria, Croația, Norvegia și Turcia și 29 de elevi și 10 profesori de la Colegiul Economic “Ion Ghica”. Pe baza profilelor personale elevii, în corespondență cu omologii din țările partenere, au stabilit legături cu familiile gazdă. Conform agendei, pe lângă activitățile desfășurate în școală (participare la activități curriculare și extracurriculare) s-au prezentat aspecte legate de piața muncii și sistemul de învățământ cu particularitățile specifice din România; s-au vizitat agenți economici din domeniul industriei constructoare de avioane (Nova Aerospace), cea mai stabilă companie de logistică din Europa (KLG EUROPE LOGISTICS România) și compania de construcții Glulam din Târgoviște.

Scopul vizitelor de documentare a vizat identificarea cerințelor angajatorilor vis a vis de competențele absolvenților din învățământul preuniversitar. Pentru relaționare, colaborare și feed – back, s-au utilizat metode precum: „lucru în echipă”, „învățarea prin descoperire” , “barca schimbării” și acordare de feed-back pe bază de întrebări structurate. Elevii au participat la ore de curs precum: limba engleză, limba germană, istorie, marketing personal în limba engleză și au completat CV și scrisori de intenție pentru a aplica în vederea angajării pe o piață europeană a muncii. 2015-1-DE03-KA219-013113_3 „YES EUROPE“.

A fost prezentat un curs de interculturalitate bazat pe identificarea competențelor antreprenoriale ale elevilor cu ajutorul instrumentelor muzicale. Sub atenta îndrumare a unui trainer pentru domeniul resurselor umane, elevii, cu ajutorul muzicii și a intrumentelor muzicale au definit termeni precum: competențe, abilitate, aptitudine, comunicare.

Pe baza parteneriatului dintre Universitatea Valahia Târgoviște și Colegiul Economic “Ion Ghica”, profesorii și elevii participanți au avut șansa vizitării Institului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară, centru construit cu finanțare europeană nerambursabilă în valoare de 13 milioane de euro. Modul de organizare și calitatea activităților desfășurate au adus aprecierile întregii echipe de proiect.

Expertiza cadrelor didactice de la Colegiul Economic Ion Ghica, pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, a permis simularea unui Târg de firme de exercițiu la nivel local. Ofertele firmelor de exercițiu, prezentate de elevii colegiului într-o limbă de circulație internațională, au dat posibilitatea negocierilor și tranzacționării cu persoanel fizice. 2015-1-DE03-KA219-013113_3 „YES EUROPE“. Ultima zi a venit cu provocarea adresată echipelor de elevi de naționalități mixte de a prezenta într-un mod creativ experiențele acumulate la orele de curs și în activitățile care au susținut dezvoltarea competențelor de marketing personal. Pentru mai multe informații legate de proiect accesați site-ul: http://www.yeseurope.net/ Coordonator proiect Georgescu Roxana [email protected]

17 24

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro