Premii importante pentru studenții Facultății de Drept Târgoviște, la concursurile de procese simulate și pledoarie

Studenții Facultății de Drept și Științe Social Politice din cadrul Universității Valahia Târgoviște au obținut de la începutul acestui an premii importante la două concursuri de procese simulate, aflate la cea de-a III-a ediție.

Primul dintre acestea, Concursul de procese simulate la Drept comercial, desfășurat la Curtea de Apel București, a adus facultății târgoviștene diploma pentru cea mai bună echipă de avocați pledanți ai pârâtului. Echipa câștigătoare a fost formată din Daniela Maria Dalae și Maria Lăzărescu, studente în anul III, la Drept. La acest concurs, au participat Facultățile de Drept din cadrul a trei universități: Universitatea Nicolaie Titulescu București, Universitatea Româno-Americană și Universitatea Valahia Târgoviște.

Cel de-al doilea concurs, Concursul de Pledoarie de Drept Civil, a avut participanți studenți la drept din două universități, Universitatea Nicolae Titulescu și Universitatea Valahia Târgoviște.

Facultatea de Drept a Universității Valahia a obținut premiul I, pentru cel mai bun avocat, pledant, studenta Alexandra Poenaru (Drept-Anul III) și premiile II și III pentru cele mai bune echipe de avocați pledanți.

Premiul II pe echipe a fost obținut de Alexandra Poenaru (Drept-Anul III) și Laura Toader (Drept-Anul III), iar premiul al III-lea de Mihaela Milea (Drept anul III) și Veronica Ruban (Drept-anul III).

Premiile sunt cu atât mai importante cu cât în concurs au mai fost două universități de prestigiu, Universitatea Nicolae Titulescu și Universitatea Româno-Americană, însă, chiar dacă studentele târgoviștence au avut emoții, acestea le-au determinat să se ambiționeze unor adversari bine pregătiți, așa cum spune prof.Livia Mocanu, decanul Facultății de Drept și Științe Social Politice.

“Cei din București sunt foarte aproape de Curtea de Apel, unde fac practică, dar și studenții noștrii fac practică la instanțele de judecată din Târgoviște, iar rezultatele concursului au dovedit cât de bine se lucrează. Aceste premii înseamnă performanța studenților noștri, pentru că, într-o astfel de simulare este pusă în valoare competența, exercițiul fiind foarte aproape de realitate, de ceea ce se întâmplă în sălile de judecată”, spune Livia Mocanu.

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro