ortooxacell kiss2022.gif Flax

Patru eleve talentate, concurente la faza județeană a Olimpiadei Naționale de „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, ce va avea loc la Sibiu

La Palatul Copiilor din Târgoviște a avut loc astăzi faza județeană a Olimpiadei de „Meşteşuguri artistice tradiţionale”, organizată la nivel național de  Muzeul ASTRA şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. La această competiție, ce va avea loc în luna iulie, vor participa 131 de mici meşteşugari din 21 de unităţi şcolare.

De la profesor Elena Băniceru, Palatul Copiilor Moreni, am aflat că cele patru eleve de la Palatul Copiilor Moreni și Palatul Copiilor Târgoviște, frecventează deja de câțiva ani cercurile Palatelor Copiilor și au multe premii în CV. Remarcabil este faptul că fetele au lucrat astăzi, în timpul concursului, așa cum cerea regulamentul, îmbrăcate în ii tradiționale românești specifice zonei pe care o reprezintă.

Cos de câțiva ani pe pânză, însă și, în timp, această activitate s-a transformat în pasiune. Eu provin din localitatea Vulcana Băi și am moștenit această pasiune de la bunica meaOlivia Gheorghe, elevă în clasa a IX-a la C.N.C.Cantacuzino Târgoviște:

Pictez de când eram mică, dar cu pictură naivă am început abia anul trecut. Îmi place ceea ce fac și vreau să continui cu această pasiune-Natalia Darion, elevă în clasa a X-a, Liceul de Arte Bălașa Doamna

Pictez de cinci ani pe sticlă. Am avut expoziții și am câștigat multe premii până acumAndreea Iana, clasa a X-a, Liceul Moreni (Palatul Copiilor Moreni)

Pictez de doi ani pe sticlă și vreau să continui cu această pasiune. Am mai participat anul trecut la această olimpiadă și la alte concursuri naționale.-Teodora Mihăilescu, clasa a V-a, Clubul Copiilor Moreni

????????????????????????????????????

palat (2)

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Doamna Băniceru predă de zeci de ani arte. A fost profesor la o școală în Moreni, după care și-a continuat munca la Palatul Copiilor Moreni, unde a format până acum sute de copii, dintre care mulți au urmat Liceul de Artă din Târgoviște și apoi facultăți de profil: Arhitectură, Design, Grafică. Pasiunea doamnei a fost moștenită de fiica sa, profesor la Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, una dintre elevele participante la această ediție a olimpiadei de meșteșuguri fiind pregătită de ea.

 Deși pe parcursul carierei, Elena Băniceru a coordonat mai multe tipuri de activități, specifice diferitor meșteșuguri frumoase, de la jucării, grafică, bijuterii, modelaj în lut și altele, pentru care pregătea copii, care mergeau la olimpiada de la Sibiu, în timp, din cauza vârstei, a lipsei materialelor și a interesului copiilor, și-a restrâns activitatea la pictură pe sticlă.

Lucrez de foarte mulți ani cu copiii. Sunt acum pensionară, dar totuși continui munca, pentru că îmi place ceea ce fac și în cele patru ore de lucru cu copiii,  reușesc să fac foarte multe. Constat că lucrul pe icoană, pe care îl fac ei cu mine, îi sensibilizează pe copii. Eu, de câțiva ani încoace, conduc și o tabără de creație la Pitești. În luna iulie, merg cu doi elevi ai mei și fac pictură pe sticlă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media