Organizația „Salvați Copiii” luptă împotriva abandonului școlar

Organizația «Salvați Copiii » desfășoară în această perioadă o grădiniță estivală ce face parte dintr-un proiect cu finanțare europeană prin care copiii care nu au fost niciodată la grădiniță sunt învatățați să utilizeze instrumentele de scris, să citească, pe scurt să se familiarizeze cu școala, pentru că cei mai mulți dintre ei intră de la toamnă în clasa I sau clasa 0.
Proiectul “Centre de Orientare și Resurse pentru educație incluzivă – Servicii educaționale pentru prevenirea și corectarea abandonului școlar” se desfășoară la școala Mihai Viteazul din Târgoviște, iar în cadrul acestuia sunt ajutați 15 elevi care nu au luat contact niciodată cu mediul educațional al unei grădinițe. Aceștia învață alături de educatori voluntari cum să utilizeze instrumentele de scris, dar și cum să numere și să scrie.
Potrivit informațiilor oferite de coordonatorul Salvați Copiii, regiunea Sud -Muntenia, Daniela Zoe, organizația deține și un centru social, denumit Școală după Școală. Acesta se adresează tinerilor care au o situație materială precară și care sunt în pragul abandonului școlar. Acest centru găzduieste 80 de tineri, dintre care unii care au abandonat deja școala din diverse motive. Acestia din urmă au fost înscriți în programul A doua Șansă, program care le oferă o masa caldă, servicii educaționale, consiliere socială, consiliere educațională și consiliere psihologică. In plus, fiecare beneficiar primește pachete de Paște și de Crăciun, dar există și posibilitatea de a participa la diverse excursii si tabere.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro