ortooxacell kiss2022.gif Flax

Metode de educaţie moderne, prezentate de Asociaţia „Tineri pentru Europa de Mâine” în oraşe cu o istorie impresionantă

           Oamenii societăţii moderne au nevoie de exemple pozitive pentru a se implica în rezolvarea problemelor care le afectează viaţa prin punerea în aplicare a soluţiilor pe care le identifică ei înşişi. De cele mai multe ori, este necesar un imbold pentru a-i determina pe aceştia să ia atitudine.

             O echipă din judeţul Dâmboviţa a avut iniţiativa de a prezenta în comunităţi din România o metodă de educaţie nonformală care stimulează participanţii să devină activi şi să-şi ajute semenii. Echipa proiectului „Reţea de centre de educaţie nonformală pentru viaţă în mediul rural din Dâmboviţa”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, a desfăşurat în perioada 17-19 iunie 2015 un nou turneu de promovare a activităţilor şi rezultatelor obţinute în cadrul iniţiativei până acum.

            Activităţile de diseminare s-au realizat în Ploieşti, judeţul Prahova şi Braşov, judeţul Braşov şi, pe lângă prezentarea proiectului, a rezultatelor şi impactului avut asupra membrilor comunităţilor implicate, au avut în program şi câte o reprezentaţie de teatru forum susţinută de ce-a de-a doua echipă de teatru social a Asociaţiei „Tineri pentru Europa de Mâine” în fiecare dintre oraşele vizitate. Piesa de teatru, denumită „Tradiţiile-o barieră?” a avut în prim plan povestea unei tinere de etnie romă care dorea să-şi continue studiile la liceu, însă nu era lăsată de tatăl său, pentru că bărbatul dorea ca fata să se căsătorească, aşa cum cere tradiţia.

            Publicul, alcătuit din bibliotecari, cadre didactice şi elevi, a fost impresionat de povestea pusă în scenă de membrii trupei. Spectatorii au devenit pentru câteva minute actori, înlocuind personajele şi găsind soluţii pentru a rezolva problema fetei. Astfel, ei au reuşit să schimbe finalul piesei şi au observat cât de importantă este implicarea. Totodată, cei prezenţi au fost martorii unor exemple de bună practică prezentate de coordonatorul rețelei de centre de educație nonformală – Vlăduț Andreescu – şi au aflat despre activităţi pe care le pot realiza şi ei în comunităţile lor prin proiecte cu finanțare externă.

             Echipa de proiect a fost bine primită, iar actorii, după muncă au avut parte şi de binemeritata odihnă, pentru că au văzut atracţii turistice deosebit de frumoase şi au aflat lucruri noi despre istoria locurilor în care s-au aflat. Ei au vizitat Muzeul de Artă, de Istorie, al Ceasurilor din Ploieşti, Piaţa Sfatului, Casa Mureşenilor, Strada Sforii din Braşov şi altele. Tinerii au fost deosebit de încântaţi pentru că au avut oportunitatea de a participa la turneu, cu atât mai mult pentru că altfel ei nu ar fi avut ocazia să călătorească în aceste locuri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media