Marele premiu la Concursul de poezie”Iulia Haşdeu”, câştigat de târgovişteanca Ioana Stanciu

Dâmboviţa are copii talentaţi, iar acest lucru este demonstrat de fiecare dată prin premiile pe care aceştia le câştigă la concursuri prestigioase din orice domeniu, în ţară şi în afara ţării.

Săptămâna trecută, o elevă târgovişteancă, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu a câştigat marele premiu la Concursul de poezie”Iulia Haşdeu”, organizat de Primăria Ploieşti, prin Casa de Cultură”I.L.Caragiale”, din Ploieşti, concurs la care alte două premii au fost adjudicate de eleve târgoviştence.

Astfel, marele premiu a fost obţinut de Ioana Stanciu, C.N. „Ienăchiţă Văcărescu”, Premiul II de Elena Denisa Petrescu, C.N. „Ienăchiţă Văcărescu” şi Menţiune 2 , Bianca Ionela Gheorghiulescu,  tot de la C.N. „Ienăchiţă Văcărescu” Târgovişte.

Am stat de vorbă cu Ioana Stanciu, câştigătoarea marelui premiu, care ne-a mărturisit că a început să scrie în clasa a VIII-a, cu proza siropoasă, dar nu a continuat cu acest gen, pentru că nu era stilul ei, după ce s-a înscris în cenaclul literar Radu Petrescu, coordonat de profesoara Ioana Geacăr, de la Palatul Copiilor Târgovişte. Ioana spune că talentul de a scrie l-a moştenit din familie.

“Talentul este din familie, da, în special de la mama mea. Ea mi-a insuflat plăcerea lecturii, pentru care sunt extrem de recunoscătoare. Este şi ea foarte talentată la scris, scrie proză şi sunt foarte mândră de ea. Ştiu că şi bunica mea, surprinsă de rezultatele obţinute la concursul ‘Iulia Haşdeu’, i-a zis mamei că şi ea scria la rândul ei piese de teatru când era mică”.

Ioana nu ştie încă ce va face după absolvirea liceului, dar spune că scrisul va rămâne, cu siguranţă, o pasiune. “E o foarte mare pasiune la care nu aş renunţa, dar deocamdată nu m-am decis în legătură cu drumul pe care o să-l urmez. În orice caz, nu vreau să renunţ la scris“.

Ioana mai are, însă, un hobby, de care mulţi nu ştiu încă: modellingul. “Vara asta am avut un mare noroc şi mi s-a oferit oportunitatea de a face parte pentru prima oară dintr-o prezentare destul de importantă. Apoi am ajutat designeri tineri, de vârsta mea, de la liceul de arte. Am participat la trei prezentări până acum. Nu o consider o pasiune, dar îmi face placere să încerc lucruri noi“.

În plus, tânăra spune că se simte atrasă şi de psihologie şi regie de teatru, dar nu ştie încă dacă unul dintre aceste domenii care fi şi cel în care va dori să-şi construiască o carieră.

ioana 2

 

Valeriana

PNL AldeGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro