La Colegiul Ienăchiță Văcărescu se desfășoară proiectul „Roboți Educaționali”

În perioada, 1 octombrie – 1 decembrie 2019, se desfășoară la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște proiectul „Roboți educaționali” finanțat în proporție de 90% de Consiliul Județean Dâmbovița, din fonduri publice nerambursabile destinate activităților nonprofit de educație civică cu interes județean, și în proporție de 10% de Asociația Comitetului de Părinți a Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu”, în baza unui contract încheiat între Consiliul Județean Dâmbovița și Asociația Comitetului de Părinți a Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu”.

Proiectul are ca deziderate stimularea aptitudinilor de programare, tehnice și creative ale tinerilor și a evoluției acestora de la consumatori de tehnologie la producători de tehnologie.

Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului permit organizarea de activități didactice interdisciplinare în care sunt integrate cunoștințe din domeniile fizicii, informaticii, matematicii și tehnologiei informației.

În cadrul proiectului, vor fi formați 30 de elevi și 10 profesori, urmând ca numărul acestora să crească prin derularea de activități extrașcolare în cadrul Cercului de Robotică al colegiului dar și prin implementarea de cursuri opționale.

Astfel, tinerii absolvenți se vor putea adapta la cerințele pieței muncii care solicită din ce în ce mai mult abilitățile de proiectare, programare, creativitate și utilitate.

În data de 16 noiembrie 2019, ora 10.00, în sala de sport a Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” se desfășoară concursul de robotică la care vor participa cei 30 de elevi grupați în 6 echipe. Elevii vor realiza roboți capabili să urmărească o linie, ca o prefigurare a viitorului în domeniul automobilelor autonome. Complexitatea roboților va fi mărită ulterior prin implementarea unor funcții precum cea de evitare a obstacolelor, de oprire/pornire la semafor.

Joi, 21 noiembrie 2019, ora 10.00, în sala de festivități a Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu”, va avea loc festivitatea de premiere a echipelor participante.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro