IȘJ Dâmbovița va primi 344.310 lei pentru rechizitele gratuite oferite copiilor nevoiaşi

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a afișat lista cu sumele ce vor fi repartizate inspectoratelor școlare, în vederea achiziționării de rechizite gratuite pentru anul școlar 2016-2017.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Dâmbovița va primi 344.310 lei pentru un număr estimativ de 12.800 de beneficiari.

,, Porivit Ordinului de ministru nr. 4 383/7 iunie 2012, pachetele de rechizite gratuite se oferă elevilor care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net  lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maxim 50% din salariul de bază mediu brut pe economie. Beneficiarii sunt, în general, copiii proveniți din familiile nevoiaşe. Dacă se întâmplă să rămână pachete, se stochează şi se păstrează pentru anul viitor. Documentele pentru obținerea rechizitelor se depun în luna septembrie, la şcoala de care aparține fiecare. Rechizitele sunt pe categorii, cinci la număr: pachet pentru clasa pregătitoare, pentru clasa I, pentru clasele II-IV, V-VII şi a  VIII-a.” a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Dâmbovița, Valentin Stancu.

În total, în vederea achiziționării de rechizite gratuite pentru anul școlar 2016-2017, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice va aloca suma de 11.839.670 de lei, fiecare inspectorat școlar urmând să primească sume variind între 10.330 de lei și 999.775 de lei, în funcție de numărul estimat de beneficiari. Valoarea maximă, în anul şcolar 2016-2017, a fiecărui pachet de rechizite şcolare este în sumă de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial.

Sumele repartizate inspectoratelor școlare şi nivelul maximal de preţ al pachetelor cu rechizite şcolare se stabilesc anual pe baza numărului real de beneficiari din anul școlar precedent și a estimărilor transmise ministerului de către inspectoratele școlare.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro