Inspectorul șef, Sorin Ion, lămurește problema: Se dau note pe lecțiile și temele date online elevilor?

  • Mesajul Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa pentru profesorii care lucrează online cu elevii lor „Nu vă apucaţi să le daţi teme, nu vă apucaţi să le puneţi note… pentru că nu e legal” „Am auzit de situaţii în care copiii sunt ameninţaţi că, la întoarcerea la şcoală, vor primi note pe ce au lucrat acasă. Este exclus, este interzis cu desăvârşire aşa ceva…”

 

Lecţiile online au devenit, în unele cazuri, un adevărat calvar pentru copiii din judeţul Dâmboviţa, care se vaită că este mai rău decât atunci când mergeau la şcoală! Mulţi părinţi s-au plâns, pe reţelele de socializare, inspectorului general şcolar al IŞJ Dâmboviţa, Sorin Ion de modul în care le sunt chinuiţi copiii, cu teme peste teme şi lucrări peste lucrări… în varianta aceasta de lecţii în sistem online, care se pare că este mult mai obositoare decât cea clasică. Închiderea şcolilor, pe perioada stării de urgenţă decretată de Guvernul României, situaţie  impusă de extinderea pandemiei Covid 19,  a făcut ca şi activitatea educaţională să se mute în mediul online, ca multe altele activităţii. Numai că excesul de zel al unor profesori i-a adus în pragul disperării pe elevi, dar şi pe părinţi.

Cu pregătirea aceasta online… unii lucrează foarte mult, iar alţii nu lucrează deloc, depinde foarte mult de profesori. Eu le-am recomandat directorilor, de mai multe ori, să lucreze în măsura posibiltăţilor tehnice, în schimb să nu cădem în extrema cealaltă… să facem întrecere socialistă, să ne apucăm să le dăm teme de azi pe mâine, să-i chinuim pentru că sunt şi situaţii din acestea. La mine se ajunge uşor cu mesajele şi îmi scrie lumea… Mulţi îmi spun că este mai rău ca la şcoală. Este foarte greu, cu 5000 de profesori, să-i aliniezi să facă toţi la fel.

 Acum să fim cinstiţi, mulţi profesori habar nu au să lucreze cu calculatorul, să lucreze în sistem de videoconferinţă, eu sunt pasionat de aşa ceva. Este adevărat că, în foarte multe şcoli, lucrurile acestea se întâmplă frecvent, dar recomandarea mea către profesori este „nu vă apucaţi să le daţi teme, nu vă apucaţi să le puneţi note pentru că nu e legal”. Am auzit de situaţii în care copiii sunt ameninţaţi că, la întoarcerea la şcoală, vor primi note pe ce au lucrat acasă. Este exclus, este interzis cu desăvârşire aşa ceva. Pe noi ne interesază să nu ţinem copiii să se joace pe calculator, să stea la calculator… dar să comunice cu profesorul. 

Este adevărat că sunt şi copii care nu au acces la internet. În primele zile, noi am luat situaţia din toate şcolile din judeţ cu numărul de elevi care nu ar avea acces la internet. Sunt peste 50.000 de copii, fără grădiniţe, şi a rezultat o cifră destul de mare, undeva la 20% ne-a reieşit nouă că nu ar avea acces la internet… Revin… nu trebuie să predăm, nu trebuie să punem note, nu trebuie să punem absenţe, pentru că dacă 1% din copii nu pot accesa resursele astea înseamnă că este o chestie nedreaptă faţă de ei. Acum putem să facem exerciţii recapitualive, să facem teste pentru examenele naţionale, nu trebuie să cădem în extrema cealaltă… să facem online ore de sport, hai să fim serioşi”, a precizat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dâmboviţa, prof. Sorin Ion.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro