Îngrijorare din partea părinţilor! Spitalul de contagioase se mută lângă Şcoala 5!

Distribuie:
Am primit pe adresa redacţiei o scrisoare deschisă  a unui părinte care are copii înscrişi la Şcoala Coreşi din Târgovişte. Părintele este îngrijorat de faptul că autorităţile au decis să mute la Dealu Mare secţia de boli contagioase, care va fi gard în gard cu terenul de sport al şcolii.
Ma numesc BC, sunt parintele a doi copii, elevi ai Scolii Coresi din Targoviste. Am aflat de ceva vreme ca sectia Boli Contagioase a Spitalului Judetean Targoviste va functiona, incepand de luna viitoare, in incinta fostului Spital Municipal din zona “Dealu Mare”, cladire aflata gard in gard cu Scoala Coresi. Imi permit sa va intreb: este oare normal ca orele de sport ale elevilor scolii sa se desfasoare avand ca spectatori si bolnavi de hepatita A, scarlatina, etc? Terenul de sport al scolii se afla in imediata vecinatate a spitalului, bolnavii internati avand acces prin curtea spitalului pana langa terenul proaspat reabilitat (ca toata scoala, de altfel) al scolii Coresi. Oare nu se putea gasi o alta locatie pentru aceasta sectie a spitalului, decat langa o scoala? Apropo: cand s-a mutat sectia de Pneumoftiziologie de la Manastirea Dealu (impreuna cu posibilii bolnavi de TBC) in cladirile de la Dealul Mare (unde va functiona pana vin “Contagioasele”), s-a gandit cineva ca la cativa metri distanta se gasesc aproape o mie de copii? Este de ajuns unul singur sa vina in contact cu virusurile respective pentru a le raspandi usor in colectivitate! (la disciplina de Virusologie, la Medicina, se invata varianta de plural “virusuri”, pentru a face distinctia de “virusii” informatici). In acest moment, in Scoala Coresi circula nestingherit virusul responsabil cu varicela. La ce sa ne asteptam din decembrie?
Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

: 2 ganduri despre “Îngrijorare din partea părinţilor! Spitalul de contagioase se mută lângă Şcoala 5!

 • 20 noiembrie 2014 at 6:35
  Permalink

  Domnule Marin, din fericire domnul semnatar este foarte activ in privinta actiunilor de ajutorare in dotari ale unui spital. Preventa este modalitatea rezolvării multor situatii. Incluziunea, acceptarea bolnavilor in societate este dovada evolutiei umane. Nu va grabiti sa introduceri in vre-un stereotip mandatarul, atâta timp cat nu cunoasteti bine datele problemei. Vedeti problema dincolo de spatiul îngust al unei minti sablonate la aruncat cu noroi. Nu cunosti, nu vorbesti.

  Reply
 • 19 noiembrie 2014 at 10:13
  Permalink

  Din decembrie trebuie să ne așteptăm la oameni mai buni, mai concilianți și mai destupați la minte. Semnatarul scrisorii a rămas cu convingeri fasciste și și-ar dori ca cei loviți crunt de o boală contagioasă, să fie izolați de societate, sau școala Coresi să fie împrejmuită de un balon de sticlă, să nu mai ia legătura cu natura, cu oamenii…???Știe semnatarul scrisorii ce înseamnă dotarea unui spital? Știe câte spitale s-au închis și mii, sute de mii de bolnavi, mulți dintre ei contagioși, se plimbă nestingheriți printre noi? Problema este alta, în acest județ, decidentul politic este atât de lipsit de creier, se gândește atât de mult la afaceri, încât nu-i mai interesează oamenii.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro