În ciuda lipsei de studenți, Universitatea Valahia înființează noi specializări

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, rectorul Universității Valahia, Călin Oros, a prezentat, pe scurt, situația în care se află la această oră universitatea târgovișteană. Un subiect de interes și de actualitate, la acest moment, este acela al înscrierilor. Rectorul recunoaște că și în acest an, urmând de altfel un trend național, mai multe facultăți încă mai au locuri libere la buget. Acest lucru poate semnifica, însă, și un lucru bun. Elevii nu mai vin la facultate pentru diplomă, ci vin să dobândească o serie de competențe care îi vor ajuta în viitoarea carieră.

Media de vârstă a celor înscriși s-a modificat puțin, ea având o tendință de creștere, situându-se acum în media 19-22 de ani, ceea ce înseamnă că se hotărăsc să intre la facultate nu doar elevii care au terminat anul acesta liceul, ci și absolvenți din anii trecuți.

Cu toate că lipsa studenților este o problemă, Universitatea Valahia  se axează mai mult pe calitatea învățământului, așa cum mărturisește însuși rectorul, și a înființat trei noi specializări. Este vorba despre Facultatea de Științe și Inginerii, care va funcționa la Alexandria, unde se va inaugura, de asemenea, un cămin pentru 100 de studenți, dar și două specializări de la Târgoviște, Geografia Turismului și Kinetoterapie.

La acest moment, universitatea măsoară un număr de aproximativ 7500 de studenți, număr pe care Călin Oros mizează și de acum înainte.

Întrebat dacă sunt șanse ca specializările unde nu s-a completat numărul de studenți să fie desființate, Oros a ținut să precizeze că este posibil să nu plece pentru anul universitar 2014-2015 o anumită specializare, unde nu s-au completat suficiente locuri, însă nu se pune problema desființării de facultăți sau specializări. De exemplu la Facultate de Științe și Arte într-un an se dă druml la specializarea Chimie, iar în celălalt an la specializarea Fizică.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro