Gazeta Dâmboviţei – firmă mamă la Colegiul Economic din Târgovişte

Pentru a încuraja activitatea firmelor de exerciţiu, am răspuns cu interes solicitării conducerii liceului târgoviştean de a încheia un parteneriat şcoală-întreprindere spre dezvoltarea tinerilor, în particular şi ulterior a societăţii, în general. ”Parteneriatul între firmele de exerciţiu şi firmele mamă, din lumea reală, îi aduce împreună pe actorii din comunitatea şcolară şi actorii din piaţa muncii. Toţi dorim acelaşi lucru: să pregătim o forţă de muncă într-adevăr capabilă să facă faţă provocărilor secolului XXI şi provocărilor noilor joburi care cer din ce în ce mai mult competenţe noi, care să aducă beneficii atât angajatorului, cât şi angajatului”, explică prof. Suzana Ilie, directorul Colegiului Economic “Ion Ghica” din Târgovişte, unde îşi desfăşoară activitatea mai multe firme de exerciţiu, prin care elevii dobândesc abilităţi profesionale şi antreprenoriale.

Chiar dacă este o practică promovată mai mult în vremurile actuale, acest tip de parteneriate a fost încercat de colegiul târgoviştean şi înainte de 1990, când liceele de învăţământ profesional şi tehnic erau patronate de câte o mare întreprindere, precum Uzina de Utilaj Petrolier, Combinatul de Oţelui Speciale.

Pregătirea viitoarei forţe de muncă este crucială pentru dezvoltarea societăţii şi încurajăm ca şi alte firme şi întreprinderi din Dâmboviţa să răspundă solicitării şcolilor care doresc astfel de parteneriate, prin care elevii ajung să intre în contact cu profesionişti de la care să înveţe practic ce înseamnă un loc de muncă şi o întreprindere. “Este important să ne schimbăm mentalitatea, pentru că numai împreună – şcoala şi agenţii economici – pot pregăti o forţă de muncă ce are competenţele cerute de angajatori” a subliniat directorul Colegiului Economic.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro