Gazeta Dâmboviţei vi-l prezintă pe noul preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Dâmboviţa!

Sînziana este unul dintre elevii care fac cinste judeţului. Calcă pe urmele surorii sale, Raluca Voicu, care a fost primul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor şi are deja trecute la CV activităţi şi premii importante. Ea a fost recent aleasă ca preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Dâmboviţa, funcţie pentru care are în spate ani de muncă. „Am făcut parte din Consiliul Şcolar al Elevilor încă de când eram elevă în clasa a V-a la Şcoala „Mihai Viteazul” din Pucioasa, iar de atunci m-am tot implicat – am fost Vicepreşedintă a Consiliului Şcolar al Elevilor în clasa a VI-a şi Preşedintă în clasele a VII-a şi a VIII-a. În momentul de faţă sunt elevă a Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Pucioasa, în clasa a XI-a, la profilul Real, specializarea Matematică-Informatică intensiv Engleză, unde odată cu intrarea la liceu am continuat să mă implic în Consiliul Şcolar al Elevilor. Anul acesta, am considerat că am adunat experienţa necesară pentru a-mi depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor”, este parcursul elevei. Îi place să intercaţioneze cu ceilalţi şi s-a implicat în diverse activităţi şi proiecte.  „Uşurinţa de a comunica cu cei din jurul meu, spontaneitatea, spiritul de asumare a decizilor, dinamismul, creativitatea, capacitatea de a reprezenta interesele celor din jurul meu şi nu în ultimul rând iniţiativa sunt calităţi pe care un leader trebuie să le aibă şi îmi place să cred că membrii CJE au văzut în mine leaderul de care au nevoie”, mărturiseşte Sînziana.

Matematica şi limbile străine, la egal

Ca elev, matematica este pasiunea ei, dar la fel de mult îi plac limbile străine, iar rezultatele sale o arată. A obţinut locul I la Concursul internaţional de recitări în Limba Engleză „English language poem and prose reciting competition”, ce s-a desfăşurat la Gyor, în Ungaria. A câştigat de asemenea concursul de Public Speaking, organizat de ESU pe Regiunea Muntenia. Totodată, anul trecut a obţinut şi Locul III la Olimpiada de Limba Franceză şi tot locul III la Barajul Naţional al Concursului Cangurul Francofon. Anul acesta a câştigat concursul La Maison Francophone, iar în luna Decembrie va pleca două săptămâni în Franţa, la Lyon, împreună cu alţi 9 elevi de liceu şi gimnaziu din Dâmboviţa, într-un schimb de experienţă. Mai mult, a câştigat în doi ani la rând la faza naţională a Concursului Democraţie şi Toleranţă şi a obţinut locul I pe judeţ la Olimpiada de Cultură Civică. Totuşi alte rezultate îi sunt mai dragi. „Am avut ocazia să particip la simularea Euroscola din cadrul Parlamentului European de la Strasbourg, unde am fost aleasă în mod democratic Preşedinta Comisiei de Mediu, Schimbări Climatice şi Energie şi totodată la Parlamentul Tinerilor ediţia a IV-a din Parlamentul României, simulare organizată în parteneriat cu Asociaţia Pro Democraţia”, povesteşte adolescenta.

Află-i strategia în funcţia în care a fost recent numită!

La asemenea reuşite şi experienţă, vine mai mult decât firească alegerea sa ca reprezentant al elevilor dâmboviţeni. Iată ce strategie a gândit să aplice din această funcţie: „Am pornit la drum cu dorinţa de a implementa noi proiecte şi activităţi extraşcolare, de a creea punţi mult mai strânse profesori-elevi, profesori-părinţi şi elevi-elevi, de a creşte capacitatea de transpunere în practică a ideilor şi proiectelor, de a  construi o structură CJE cât mai puternică şi de a insufla în rândul elevilor ideea de voluntariat. Îmi doresc să realizăm oportunităţi de implicare şi afirmare pentru elevii dâmboviţeni şi totodată să le facilităm accesul la informaţie.” Aceasta în ideea că elevul modern nu se limitează la ceea ce i se oferă, după cum consideră Sînziana. „Elevul modern ştie să comunice atât în limba maternă, cât şi în limbi străine, are competenţe elementare în ştiinţe şi tehnologie, totodată competenţe digitale şi de utilizare TIC, caută permanent noi oportunităţi, are competenţe de relaţionare interpersonală, are iniţiativă şi are întotdeauna informaţii actualizate.”

Vezi cine a inspirat-o de-a lungul anilor!

După cum se poate deduce, Sînziana este pe drumul cel bun. Şcoala o ajută, la fel şi activităţile extraşcolare. De pornit, a pornit însă din familie. Sora sa mai mare, Raluca Voicu, cea care a fost primul preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, a inspirat-o. “Ar fi imposibil să afirm că nu m-a influenţat în demersul meu, deoarece experienta ei m-a încurajat să mă implic şi să doresc să schimb ceva în jurul meu”, mărturiseşte Sînziana cu aceeaşi diplomaţie, pe care o manifestă în orice. Nu e de mirare că se gândeşte la o carieră în acest domeniu. „Consider că una dintre cele mai mari decizii pe care trebuie să le luăm în viaţă este alegerea carierei. Ca mulţi alţi adolescenti am tot oscilat între diverse profesii. În copilărie îmi doream să devin medic, mai pe urmă mi-a apărut ca opţiune arhitectura, însă în cele din urmă, am ajuns la concluzia că ceea ce mi se potriveşte este diplomaţia. Sunt conştientă de faptul că opţiunile pe care le am se pot schimba în orice moment şi de aceea nu vreau să mă afirm înainte ca lucrurile să se cristalizeze în mintea mea.”

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro