FSLI: Protestele în educație vor fi inevitabile

 

            FSLI condamna politica de austeritate pe care noul guvern intentioneaza sa o promoveze si se pregateste pentru declansarea actiunilor de protest în perioada urmatoare, potrivit unui comunicat al FSLI.

Sindicalistii atrag atentia ca în conditiile în care se anunta cresteri substantiale de preturi dupa data de 1 ianuarie 2021, masurile de  austeritate, impuse de Guvernul Câtu , condamna personalul din învatamânt la un regres al nivelului de trai, care oricum este cu mult sub standardele europene pentru aceeasi categorie socio-profesionala. «Dupa lovitura primita prin OUG 135/2020, în urma careia personalului didactic i-au fost anulate majorarile salariale prevazute a se acorda, conform legii, începând cu data de 1 septembrie 2020, Guvernul Câtu le anuleaza si pe cele care ar fi trebuit sa se aplice de la data de 1 ianuarie 2021 si de la data de 1 septembrie 2021. De asemenea, dupa trei ani si jumatate de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017 drepturile salariale ale cadrelor didactice care au dirigentie, gradatie de merit , care lucreaza în învatamântul special sau care predau în regim de simultan sunt incorect calculate prin raportare la salariile de baza dina nul 2016. Toate acestea se întâmpla în conditiile în care pozitionarea functiilor didactice în grila de salarizare este în patrimea inferioara a acesteia !!! Aceasta este « rasplata » pentru efortul urias depus de personalul didactic în acest an în care   s-a introdus învatarea online ? Prin efortul personal, financiar si material cadrele didactice au suplinit lipsa dotarilor din învatamânt cu dispozitivile tehnice necesare, asa cum prevedea legea , fiind nevoiti sa lucreze de pe laptopurile si telefoanele personale si sa gaseasca singuri solutii de avarie, astfel încât procesul de predare-învare-evaluare sa continue » se spune în comunicat.

Intrucat acestea sunt doar o parte din nemuultumirile lucratorilor din sistemul de învatamânt preuniversitar si, conform semnalelor primite, se doreste declansarea actiunilor de protest în perioada urmatoare.

Presedinte,

prof. Emil Poama

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro