Formare profesională în Anglia, pentru elevii Liceului Tehnologic Voinești

      Liceul Tehnologic Voinești va implementa al doilea proiect de formarea profesională a elevilor prin participarea acestora în stagii de instruire practică în organizația Tellus Group din Anglia, pentru doi ani școlari, în perioada 2015-2017. Instruirea profesională a elevilor în domeniul electric, precum și alte activități educative, se vor  desfășura în cadrul proiectului cu titlul ”New Skills Through European Mobility”, proiect de mobilitate al Programului Erasmus Plus, un program al Uniunii Europene pentru educatie, formare profesionala, tineret si sport în  perioada 2014-2020.

         Directorul liceului, prof. Constantinescu Ion și coordonatorul acestui proiect, susține că elevii din liceele tehnologice au nevoie de flexibilitate și adaptare la cerinţele  pieței muncii europene, absolvenții trebuie sa fie bine pregătiţi profesional pentru a ocupa un loc de muncă în tară sau în străinătate, precum și o integrare rapidă la locului de muncă.

         Activităţile practice din Anglia vor fi stimulative prin mediu profesional, prezența tutorilor în procesul de formare a elevilor, situaţii de lucru diferite față de mediul şcolar din Romania, responsabilități, comunicarea în limba engleză  pe parcursul stagiului, dar și implicarea în noi experienţe de învățare.

            Formare profesională a elevilor din clasele a X-a, domeniul electric, se va desfășura  pe o perioada de trei săptămâni, cu o durata efectivă de 90 ore pentru fiecare flux de elevi.  Elevii vor participa la nivelul liceului înaintea deplasării în Anglia, la un program organizat pe trei module de pregătire: pregătirea pedagogică, pregătirea lingvistică și pregătirea interculturală. Pe lângă abilitatile profesionale ”hard skills”, elevii vor avea de asemenea posibilitatea să își dezvolte și abilități de tipul ”soft skills”. De exemplu, capacitatea de comunicare  participând la sesiuni săptămânale programate după-amiaza, în afara programului de practică.  Elevii vor fi cazați în familii în Plymouth, locul unde se desfășoara stagiul de instruire practică, cazare benefică și în scopul integrării elevilor în mediul tradiţional și cultura specifică regiunii South West England.

                      Cu acest proiect instituția de învățământ din Voinești inscrie proiectul cu numărul 5 în portofoliul unității, elevii acestui liceu tehnologic începând din anul 2007 și-au format competențe în diverse domenii în școli din tări europene ca: Lituania , Portugalia , Cehia și Anglia.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro