Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Firme de exerciţiu prin 3 noi proiecte POSDRU, la Colegiul Economic din Târgovişte

Colegiul Economic “Ion Ghica” Târgovişte implementează, până la 31 decembrie 2015, un număr de 7 proiecte POS DRU, toate fiind câştigate la ultimele apeluri ale acestor tipuri de proiecte.

Trei dintre acestea reprezintă importante surse de finanţare pentru activitatea firmelor de exerciţiu şi activitatea de consiliere şi orientare profesională a elevilor din clasele a IX-a – a XII-a, facilitând tranziţia elevilor de la şcoală la viaţa activă:

1. Proiectul POSDRU/175/2.1/S/149602, cu titlul „Învață cu noi să devii antreprenor!” urmărește, creșterea șanselor de ocupare pentru 1300 de elevi înmatriculați în învățământul secundar (ISCED3), clasa XI/XII, apartinând liceelor din regiunile Sud-Est și Sud-Muntenia, mediu urban și rural prin utilizarea metodei inovative de învățare „firma de exercițiu”, în scopul facilitării tranziției de la scoală la viața activă.

Se vor înființa 130 de firme de exercițiu în care elevii, grup țintă în cadrul proiectului, vor simula, ca și angajați, fenomenele și procesele ce se derulează într-o firmă reală. Încheierea parteneriatelor cu firme din mediul de afacere va permite ancorarea în realitatea pieței economice actuale. Ca și angajați în cadrul departamentelor secretariat, economic, financiar, comercial, resurse umane, etc. elevii vor dezvolta competențe legate de crearea unui plan de afacere, identificarea poziției proprii în organigrama firmei, întocmirea dosarului de personal și participarea la selecție și recrutarea pentru ocuparea unui post, tranzacționarea pe piața virtuală, întocmirea situațiilor financiare la nivel de firmă de exercițiu. Pentru activitatea prestată elevii primesc subvenții lunare, iar în cadrul târgurilor firmelor de exercițiu, premii.

Parteneri in proiect: Asociația Euro Brăila;Colegiul Economic “Ion Ghica”Targoviste; Colegiul Comercial “Carol I”Constanța; Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploiești; Colegiul Economic “Ion Ghica” Brăila.

2. Proiectul POSDRU/175/2.1/S/151567, cu titlul “Învată să fii antreprenor prin firma de exercitiu!” vizeaza creşterea şanselor de ocupare pe piaţa forţei de muncă în rândul elevilor, viitori absolvenţi, prin crearea cu şi pentru aceştia de contexte de învăţare cât mai asemănătoare cu mediul economic real – firma de exerciţiu, stimulativ, securizant care să le faciliteze tranziţia de la şcoală la viaţa activă.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– Facilitarea şi îmbunătăţirea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă prin dezvoltarea spiritului antreprenorial la 1400 de elevi ISCED 3, prin sprijinirea a 140 FE înregistrate la ROCT în anul şcolar 2014 – 2015, în judeţele Constanţa, Brăila, Galaţi, Tulcea, Buzău, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Ialomiţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Teleorman, situate în 2 regiuni de dezvoltare – Sud Muntenia şi Sud-Est.

– Facilitarea şi îmbunătăţirea accesului pe piaţa forţei de muncă a 1120 elevi ISCED 3 prin furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională în anul şcolar 2014 – 2015.

– Promovarea FE şi a serviciilor de consiliere şi orientare profesională a elevilor, cu oportunităţi de tranziţie de la şcoală la viaţa activă şi de acces pe piaţă forţei de muncă.

Parteneri in proiect: Colegiul Tehnic din Câmpulung; Colegiul Economic “Ion Ghica”Targoviste; Colegiul “Anghel Saligny” Tulcea; SC ART SEVEN SRL; SC INSIDE BRAND SrL; SC Consultanţă Profesională si Recrutare de Personal SRL

3. Proiectul POSDRU/175/2.1/S/150682, cu titlul “Esti tanar, esti aFIRMAt” are ca obiectiv general, dezvoltarea aptitudinilor a 650 de elevi din regiunile Sud Est si Sud Muntenia, prin dobandirea competentelor necesare insertiei pe o piata a muncii moderna, flexibila si dinamica. Obiectivul general va fi atins prin:

– instrumente inovative si moderne de tipul Firme de Exercitiu (FE) – 130 FE, cate 10, in fiecare judet al regiunilor Sud Muntenia si Sud-Est;

– 5 seminarii de informare si constientizare privind importanta tranzitiei de la scoala la viata activa (Sigur pe tine, in orice situatie!; Egalitate pe piata muncii;BE Safe!; Ecosistem; Industrii creative);

– 1 concurs pentru idei de afaceri– Business games;

– 25 excursii tematice pentru FE – Industrii creative;

– 1 targ interegional al firmelor de exercitiu;

– 10 ateliere antreprenoriale – Industrii creative;

– activitati de mentorship “one by one” pentru cei mai buni elevi din FE, cu antreprenori de succes

– “shadow-week” activitati de shadow job pentru realizarea unei schite de cariera pe modelul “do-it-yourself”

Parteneri in proiect: Fundația Zi Deschisa; GEA Strategy&Consulting SA; Asociația Noi Perspective; Asociatia Tradiții Manufactura Viitor; SC Inmartextil SRL

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media