Evenimentul Fête de la Gastronomie a luat nastere in anul 2011 cu ocazia inscrierii gastronomiei frantuzesti in patrimoniul UNESCO, iar, in scurt timp, initiativa a fost adoptata de foarte multe restaurante, patiserii, brutarii din intreaga Europa. Anul acesta, intre 25-27 septembrie, Romania a sarbatorit a doua editie Fête de la Gastronomie cu sprijinul Ambasadei Frantei in Romania si a partenerilor sai, Camera de Comert si industrie franceza in Romania, hypermarket-uri, localuri, restaurante, patiserii, care s-au intrecut in a oferi clientilor meniuri speciale, degustari si oferte variate de produse cu specific frantuzesc.
Elevii liceului targovistean « Voievodul Mircea » au sarbatorit si ei bucataria franceza printr-o degustare de branzeturi frantuzesti, organizata in cel mai mic detaliu. Elevii clasei a X-a B au incercat sa stimuleze « apetitul cultural » al colegilor mai tineri, proaspat liceeni, printr-o
sesiune de informare dedicata diversitatii bucatariei frantuzesti. Dupa o scurta discutie legata de branzeturi, ca emblema socioculturala a bucatariei francezilor, elevii au participat la o sesiune de degustare a catorva dintre cele mai populare branzeturi frantuzesti, Brie, Camembert si Roquefort, insotite, bineinteles, de celebra bagheta frantuzeasca si struguri. La sfarsitul activitatii, ei au putut vota felul de branza preferat, branza Camembert iesind castigatoare in mod detasat.
Liceeni doresc sa le multumeasca sponsorilor acestei activitati: directiunii liceului, doamnei director Veronica Oprea si domnului director adjunct Groza Niculae, comunitatii Fete de la Gastronomie, Romania si, in special firmei Delaco al carei sprijin generos a facut posibila organizarea acestui eveniment.
Prof. Mihaela Stancescu