Experiențe de neuitat pentru o echipă adevărată-echipa de teatru forum a Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”

Societatea actuală are multe dezechilibre, dar cetățenii nu sunt prea dornici să se implice în rezolvarea problemelor care le afectează viața. Pentru a deveni cât mai activi, tinerii trebuie educați în mod nonformal și stimulați să ia atitudine, iar exemplele pozitive sunt de multe ori cel mai bun stimulent.

     Pentru a-i îndemna pe tineri să reacționeze în situația în care drepturile unui concetățean sunt încălcate, societatea civilă și instituțiile statului și-au dat mâna și au pus la cale un turneu național de teatru forum. Asociația „Târgoviște spre Europa”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine” și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița au desfășurat în perioada 10-12 iunie 2015 activități de diseminare la nivel național a rezultatelor obținute până acum în cadrul proiectului „Rețea de centre de educație nonformală în mediul rural din Dâmbovița”. Sesiunile de informare au avut loc la bibliotecile publice din localitățile Segarcea, județul Dolj și Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea. Scopul evenimentului a fost de a promova proiectul, de a oferi un exemplu de bună practică bibliotecarilor din țară și de a-i încuraja să dezvolte și ei inițiative similare în comunitățile lor.

       În fiecare localitate, prezentarea activităților și a impactului acestora asupra beneficiarilor a fost însoțită de câte o reprezentație de teatru forum denumită „Cum ne integrăm într-un grup nou?”. Piesa a fost realizată și pusă în scenă de una dintre echipele formate din copii înscriși în grupul țintă al proiectului menționat și a prezentat o situație de discriminare a unui tânăr din cauza aspectului fizic. Deși în primă fază li s-a părut imposibil să schimbe ceva și să ajute persoana discriminată, până la final cei prezenți (bibliotecari, cadre didactice, elevi și tineri voluntari) au intervenit în piesă și au schimbat finalul dramatic într-unul pozitiv.

     Tinerii actori și însoțitorii lor au fost bine primiți, iar munca lor de până acum, activitățile realizate și rezultatele obținute au fost foarte apreciate. După muncă, a venit și răsplata binemeritată pentru membrii echipei. Ei au petrecut momente frumoase în compania gazdelor, vizitând locuri cunoscute în toată țara (Parcul Nicolae Romanescu, Centrul Vechi al orașului Craiova, monumente istorice și arhitecturale deosebite). Pe lângă muncă și distracție, echipa a avut ocazia de a învăța lucruri noi, de a face schimb de experiență cu voluntarii EUROPE DIRECT Vâlcea și de a dezvolta idei pentru activități viitoare.

Untitled

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro