Elevii încearcă noi colaborări şi proiecte pentru dezvoltarea învăţământului

În perioada 2-5 martie liderii elevilor din Consiliul Naţional al Elevilor au avut întâlniri cu diferiţi factori decizionali din mediul educaţional românesc. Despre aceste întâlniri am aflat mai multe de la Sînziana-Maria Voicu (foto dreapta), preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Dâmboviţa, preşedinte al Consiliului Regional al Elevilor Sud-Muntenia şi Vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor.

Prima întâlnire a avut loc cu Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Dragoș și cu reprezentantul platformei suport a Consiliului Naţional al Elevilor, Wedu.ro, Doru Ştefănescu.  „Dorim să continuăm parteneriatul cu organizaţiile studenţeşti şi să reuşim o sustenabilitate a acţiunilor noastre”, explică Sînziana.

Întâlniri cu actualul ministru şi fostul ministru al Educaţiei

Pe agendă s-a aflat şi o întâlnire cu Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, cercetare tineret şi sport din Senatul României, fost ministru al Educaţiei.  „Discuţiile au vizat învăţâmantul tehnologic,  examenul de Bacalaureat, programul naţional ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, prezenţa elevilor în Consiliul de Administratie al unităţilor de învăţământ, Statutul Elevului şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Naţional al Elevilor. Am primit sfaturi utile, a fost o întâlnire constructivă”, adaugă preşedintele CJE Dâmboviţa.

O altă întâlnire a avut loc cu reprezentantul Ministerului Culturii, subsecretar de stat Irina Cajal-Marin, în cadrul căreia s-a identificat nevoia de culturalizare a elevilor şi ce metode pot fi luate pentru a-i îndemna să meargă la teatru, filarmonica sau alte medii culturale de acest gen.

Ministrul tineretului şi sportului, Nicolae Băniciou, a discutat cu reprezentanţii elevilor despre concursul de proiecte al Ministerului, concurs la care pot aplica organizaţiile de elevi şi modalităţi de finanţare a diferitelor proiecte pentru elevi.

Elevii au abordat  teme precum Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Consiliului Naţional al Elevilor, Statului Elevului, prezenţa elevilor şi existenţa Comisiilor şcolare în unităţile de învăţământ, votul elevilor în Consiliul de Administraţie din mediul preuniversitar, respectiv Olimpiadele şcolare şi programul ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!” şi în cadrul întâlnirii cu prof. univ. dr. Remus Pricopie, ministru al Educaţiei Naţionale.

De asemenea s-a dezbătut detalii cu privire la organizarea unor concursuri de amploare pentru elevi, în diferite parteneriate, asupra cărora vom reveni cu informaţii.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro