Elevii C.N.Ienchiță Văcărescu au purtat galben în lupta contra cancerului

Distribuie:

Ieri, pe 2 octombrie, de Ziua mondială de celebrare a supravieţuirii în lupta împotriva cancerului Colegiului Naţional “Ienăchiţă Văcărescu” au purtat galben.
Culoarea galben a fost folosită în campanile împotriva cancerului, ca simbol al învingerii luminii împotriva întunericului, al învingerii vieţii asupra bolii, până nu demult fără leac.
Elevii de la Ienăchiță Văcărescu știu deja ce înseamnă suferința pe care o aduce cancerul și lupta împotriva acestei maladii, după ce o colegă de a lor a fost diagnosticată cu această boală. Din fericire, tânăra a reușit să învingă boala, chiar dacă a pierdut un picior în această luptă. pentru a se descurca mai ușor, Consiliul Local Târgoviște a ajutat-o pe elevă, în luna martei a acestui an, să-și procure o proteză modulara de coapsă (pentru picior).
În tot acest timp, colegii și diriginta au fost alături de ea și au integrat-o, iar acum tânăra, ca și majoritatea colegilor săi, de la specializarea știinte ale naturii, vor să studieze mai departe medicina.
“Campania împotriva cancerului a început la Ienăchiţă la iniţiativa profesoarei Anca Rafira, diriginta unei clase de elevi sufletişti, care şi-au sprijinit colega atinsă de această maladie atunci când a avut nevoie. Entuziasmul, dorinţa lor de a împărtăşi bucuria succesului împotriva cancerului este emoţionantă.
Ca director adjunct al colegiului, sunt mândră că aceşti copii sunt elevii noştri”, spune Diana Diaconu, directorul adjunct al C.N.Ienăchiță Văcărescu.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro