Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Elevii au învățat ce înseamnă nanoștiințele, în cadrul proiectului Irresistible

Ieri, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, elevii  au învățat, în cadrul unui atelier desfășurat în cadrul proiectului Irresistible, cu ocazia Săptămânii Să știi mai multe, să fii mai bun, ce înseamnă nanoștiințele și cercetarea responsabilă. Acest atelier a fost primul din cadrul proiectului și s-a adresat claselor I – IV.

Coordonatorului proiectului, Gabriel Gorghiu, consideră că Universitatea Valahia, prin acest proiect, și nu numai, are responsabilitatea de a aduce în fața publicului științele, precum și cercetarea și inovarea responsabilă.

Alături de Gabriel Gorghiu au fost profesor Rodica Ion, de la Facultatea de Știința Materialelor de la Universitatea Valahia, care le-a prezentat elevilor ce sunt nanomaterialele și nanoștiințele. Rodica Ion spune că a rămas plăcut surprinsă când a văzut că cei mici erau deja familiarizați cu noțiunile specifice științelor, având în vedere vârsta lor.

În prima sesiune de lucru au fost prezenți copii ai clasei a III-a de la Școala Ion Alexandru Brătescu Voinești și de la Școala Iulian Rusu din Mărcești. Învățătoarele, respectiv profesoarele care i-au însoțit pe elevi au declarat pentru cotidianul nostru că cea mai năstrușnică întrebare pe  care au primit-o de la cei mici a fost dacă și cum pot vedea nanomaterialele.

Lect. Univ. Dr. Lumința Drăghicescu, responsabilul comunității de învățare instituită în cadrul proiectului Irresistible, consideră că implicarea elevilor în astfel de ateliere este mai mult decât benefică pentru ei, deoarece transformă elevul din simplu consumator de știință în producător. De asemenea, este importantă o implicare a celor mici în astfel de activități pentru că îi pot ajuta să-și descopere pasiuni pentru domeniul științelor și, deci, îi poate ajuta pe mai departe să aleagă o carieră în domeniu.

Citește și: IRRESISTIBLE – UN NOU PROIECT INTERNAŢIONAL DE CERCETARE LA UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIŞTE

DSC01932

DSC01933

DSC01934

DSC01935

DSC01936

DSC01937

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media