Echipa Colegiului Național “Ienachiță Văcărescu” din Târgoviște a obținut locul III în finala concursului național CanSat

În perioada 14-17 aprilie 2016, s-a desfăşurat la Suceava, finala naţională a competiţiei „CanSat România 2016”. Evenimentul a fost organizat de ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA).

Provocarea pentru fiecare echipa a constat în înglobarea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit într-o doza de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri. Lansarea sateliţilor a fost  efectuată de pe aeroportul “Ştefan cel Mare” din Suceava, de la o altitudine de aproximativ un kilometru.

Satelitul contruit de echipa Colegiului Național “Ienachiță Văcărescu” din Târgoviște a aterizat în condiții de siguranță  și a reușit să transmită la sol date despre temperatură, presiune, umiditate, inducție magnetică precum și localizarea sa.


În urma rezultatelor înregistrate echipa SAMDID de la Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din  Târgoviște, coordonată de  domnul profesor de Fizică State Gabriel  a obținut locul III în finala națională CanSat.

Echipa care a reprezentat colegiul  a fost formată din Bachios Sabrina, Popa Alexandru, Ghiță Mihnea, Bogoi Denis, Ilie Bogdan și Cernea David, toți  elevi ai  clasei a XI-a A, specializarea matematică-informatică.

Felicitări domnului profesor State Gabriel cât și elevilor pentru  efortul depus, aceștia  reușind și cu această ocazie să mai adauge un trofeu în palmaresul Colegiul Național “Ienăchiță Văcărescu” din  Târgoviște.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca