Dragobetele, pe înțelesul elevilor, la Centrul Județean de Cultură

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița a organizat astăzi un mic program pentru elevii clasei a II-a C, de la Școala Coresi, dedicat Sărbătorilor Dragobetelui și a Mărțișorului.

Copii au ascultat povestea lui Dragobete și a Babei Dochia, expusă pe înțelesul lor de cercetătorul științific Adriana Cuciureanu, pe muzica Orchestrei Chindia, conduși de dirijorul Ionuț Dumitrescu, care a încântat sufletele și auzul celor prezenți. “În cadrul proiectului educațional, pe care Centrul Județean de Cultură Dâmbovița îl desfășoară în anul școlar 2012-2013, Satul dâmbovițean, tradiții și obiceiuri populare, astăzi avem bucuria să-I avem alături de noi pe copiii clasei a doua de la Școala Coresi, Târgoviște, alături de doamna învățătoare Adina Bacheș. Nu sunt pentru prima dată la noi la centru și, deși sunt foarte mici, sunt receptivi la ceea cenoi încercăm să le transmitem, valori ale culturii identitare, ale culturii noastre populare”, spune Adriana Cuciureanu.

Centrul Județean de Cultură nu este la primul eveniment de acest tip, dar evenimentul de astăzi a avut o nouă abordare, ce i-a încântat  pe copii, care au ascultat totul cu foarte mare atenție și au răspuns la întrebările adresate lor. La final, micuții au învățat să confecționeze mărțișoare, pe care le vor dărui mamelor.

La eveniment au fost prezenți și directorul Centrului de Cultură, George Corneanu, dar și jurnalistul și omul de cultură Teodor Vasiliu.

 adriana

adriana3

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro