Două cadre didactice de la Grădinița „Rază de Soare” , Târgoviște, mobilitate în Islanda de Nord, în cadrul unui proiect Erasmus, cu patru școli europene

Grădinița „Rază de Soare” din Târgoviște este implicată la acest moment în trei parteneriate strategice Erasmus+, în care profesorii participă la mai multe mobilități în afara țării.

Unul dintre aceste parteneriate strategice, Traces of Europe, este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Erasmus+, se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani (2016 – 2019) fiind implicate cinci instituții școlare europene:

Síðuskóli – ISLANDA –Coordonatorul proiectului

Istituto Comprensivo di Bobbio Capoluogo – ITALIA

Sviland skule –NORVEGIA

Szkola Podstawowa nr 36 im.Narodow Zjednoczonej Europy- POLONIA

Grădinița Rază de Soare- Târgoviște- ROMÂNIA

 

Scopul acestui parteneriat vizează schimbul de bune practici și  punerea cât mai eficientă în practică de metode inovatoare și active de învățare adecvate pentru a ajunge la cele 8 competențe cheie din Europa anului 2020, fiecare dintre partenerii proiectului posedând o anumită  experiență pentru a  aduce  grupului o pregătire specială, având câte o metodă inovatoare de prezentat.

(daca este cazul putem enumera si metodele)

 

În perioada 20 – 26 martie 2017 două cadre didactice din Grădinița “Rază de Soare” din Târgoviște,  Florentina Ciulei și Ancuța Olteanu, au participat în Akureyri – Islanda de Nord, la cea de-a doua activitate transnațională de învățare, predare și formare. Activitatea s-a derulat în cadrul instituției școlare Síðuskóli, care are expertiză în domeniul debutului alfabetizării – citirea pentru începători în limba maternă.

 

            Experiența în școala islandeză  m-a determinat să înteleg rolul esențial al dezvoltării abilităților de alfabetizare și de învățare timpurie în pregătirea copiilor mici pentru școală, deoarece puternice abilități de citire constituie baza pentru învățarea în toate disciplinele. De asemenea mi-a plăcut existența în programul zilnic al școlarilor mici a celor 20 de minute al cititului de plăcere, într-o zonă neutră, special amenajată în clasă.-Florentina Ciulei , coordonator de proiect

 

În urma acestei mobilități profesorii participanți cât și toți membrii echipei de proiect din fiecare instituție școlară vor proiecta și structura lecții pe baza noii metode utilizând instrumentul web Learning Designer. Aceste lecții vor fi aplicate în clasă și ulterior  vor încărcate pe platforma web a proiectului „Traces of Europe -Active method for learning”, www.tracesofeurope.net , constituind resurse educaționale pentru profesorii europeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Centru Medical Valeriana Revelion Rodiv Gaesti


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro