Dezamăgire la Pucioasa: “Nu mai reușim să mai ținem pasul cu liceele din Târgoviște”

Procentul de promovabilitate de 89,88% de la Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Pucioasa nu mulțumește autoritățile. Colegiul era cunoscut ca unul de TOP, plasându-se cu precădere în primele trei unități de învățământ din județ, după acest indicator. Acum este pe locul 6, rămânând totuși prima din unitățile liceale din afara municipiului Târgoviște.

Constat cu dezamagire ca nu mai reusim sa mai tinem pasul cu liceele din Targoviste. Sigur, suntem cei mai buni din “provincie” dar pentru mine nu este suficient!!! Tristetea mea este alimentata de faptul ca, in ciuda angajamentului meu de a sustine neconditionat aceasta unitate de invatamant si de a investi masiv aici, raspunsul primit este invers proportional cu efortul nostru!!! Profesori buni parasesc aceasta institutie de invatamant! Elevi buni ai scolilor 1 si 4 din Pucioasa decid ca la finalul clasei a 8 a sa urmeze cursurile unor licee din Târgoviște sau Bucuresti!” a scris Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, pe pagina sa de facebook.

Reacția sa a stârnit o întreaga discuție în mediul on-line. Un fost elev al licelui, spune că primarul are dreptate. Elevul, un pasionat fotograf,  a părăsit după doi ani școala, înscriindu-se la un liceu din afara țării: “Ca fost elev al liceului mai sus menționat, domnule Ana, confirm ca o parte din profesorii din Titulescu se incadreaza in ce a spus domnul D. (nr. un alt internaut) Cateva probleme identificate: lipsa intelegerii, lipsa ascultarii, limbaj ofensator, educatie facuta cu frica. Aa, pe la inceputul clasei a 9-a, acum vreo 3 ani aproape, se enervasera niste profi pe mine ca puneam intrebari la ore, mai apoi ducandu-se vorba in cancelarie, discutandu-se despre mine cu un oarecare dispret ca sunt “ala ce pun intrebari”. Rezultate mai bune? Profesori mai intelegatori ce aduc in gandul elevilor motivatie, ci nu frica sau intimidare.”

Astăzi este titularizarea si nu există niciun post liber. Pentru ce atâta munca, note peste 8 si asteptam sa ne sfideze niste suplinitori cu pile” este întrebarea retorică a unui alt participant la discuție.

Primăria Pucioasa promite, însă, ca va continua să investească în infrastructura colegiului, dar cere performanță:  “Suntem pe cale sa obtinem o investitie de 16 milioane de lei prin PNDL pentru reabilitarea si modernizarea acestui liceu! In plus, din bugetul local, incercam sa rezolvam problemele ce nu au finantare, cum ar fi sala de sport! Sunt investitii mari, si sunt convins ca ele trebuie rasplatite prin performanța!” a mai spus Ana.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro